Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz odhaluje vánoční Travego

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Mercedes-Benz si pro konec letošního roku připravil překvapení v podobě vánočně ozdobeného autokaru Travego.

Zástupce vrcholné řady zájezdových autobusů Mercedes-Benz pojmenované Travego se proměnil ve stylovou oslavu letošních Vánoc a dočkal se jedinečné úpravy svého exteriéru.

Třínápravový autokar Travego M s celkovou délkou 13 metrů opustil brány výrobního závodu původně s čistě bílou karoserií, ale DesignStudio v Mannheimu se postaralo o návrh jeho barevné proměny.

Vánoční motivy na přídi, bocích i zádi jsou tvořeny polepy z fólie, doplněnými o 135 metrů dlouhou instalaci LED vánočních řetězů, kterou zajistila společnost Heymann GmbH, specializující se na servis a finální úpravy autobusů i užitkových vozidel.

Osvětlení LED vánočními řetězy lze ovládat z místa řidiče, zatímco jejich řídící jednotka je umístěna v zavazadlovém prostoru vozidla. Volit lze z několika programů osvětlení, zahrnujících trvalé svícení řetězu i jeho blikaní, které lze nastavit v několika rychlostech.

LED řetězy na bocích vozidla pak mohou navíc svítit bílé, červeně, zeleně nebo modře a tyto barvy mohou být použity v různých párech.

Vánočně ozdobený Mercedes-Benz Travego M poslouží k dopravě slavného chlapeckého sboru z německého Řezna na vybrané koncerty a má být využit i pro dopravu zdravotně postižených dětí z Augsburgu na vánoční trhy a k podobnému účelu poslouží i dětem z mateřské školky ve Straubingu.

Po 28. prosinci letošního roku se má tento vánoční autokar vrátit do své původní podoby a proměnit se zpět ve standardní Mercedes-Benz Travego M.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Re: Hodnotný clánek
Čau kukurícníku,jestli más na mysli slova "líný lajdák" tak to je vecný popis stylu práce autora Pavluska takze to zcela logicky nemuze být nadávka.

Jinak nekonzumuj tolik tekutých kukuricných výrobku a makej na tech analýzách.
1. 12. 2015 12:46
Re: Hodnotný clánek
Čau Gilgite, mohl by ses zdržet zbytečných nadávek a urážek.
1. 12. 2015 08:39
Re: Hodnotný clánek
co ty dusevni mrzaku? co tu zase delas? Tvoje dojemne louceni a hrdinska slova jak to tu opoustis byla zase placnutim do louze, vid.
Proc sem porad prispivas kdyz je to pro tebe zumpa zump?
Takze jsi zase kecal. Jako vzdy...
Hodnotný clánek
Toto je zase jednou velice hodnotný clánek obsahující mnoho cenných informací. >:D >:D >:D

Pavlůsku, to ses fakt tak línej lajdák ze sem musís dávat tento šrot? Zajímavých novinek je v oblasti uzitkových vozu víc nez dost.