Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz oficiálně rozšiřuje nabídku provedení třídy V

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Mercedes-Benz návštěvníkům letošního zářijového autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představí mimo jiné i dvě nové verze třídy V.

Mercedes-Benz třídy V slaví obchodní úspěchy a automobilka uvádí, že během prvních šesti měsíců roku 2017 se jeho prodej zvýšil ve srovnání se stejným obdobím loňského roku téměř o čtvrtinu.

Zájem ze strany zákazníků o třídu V i snaha automobilky Mercedes-Benz o další růst prodejů této modelové řady stojí za dvojicí novinek, jejichž výstavní premiéra se odehraje na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

První novinkou v rámci třídy V je již začátkem letošního srpna neoficiálně zmiňované provedené Rise, které má nabídnout atraktivní poměr ceny a výbavy.

Mercedes-Benz třídy V Rise lze již nyní v Německu objednávat ve standardní i prodloužené verzi s celkovou délkou 4895 mm, resp. 5140 mm. Standardem je vždy pětimístné uspořádání interiéru s možností rozšíření na osmimístný za příplatek.

Paleta pohonných jednotek se omezuje na dvě základní provedení přeplňovaného vznětového čtyřválce o objemu 2,1 litru. První z nich nabídne výkon 100 kW (136 k) a točivý moment 330 N.m a druhé pak 120 kW (163 k) a 380 N.m.

Standardem je jako u současného výchozího provedení třídy V šestistupňová manuální převodovka a na přání je v nabídce sedmistupňová automatická převodovka.

Podle oficiálních materiálů automobilky Mercedes-Benz začínají ceny třídy V ve verzi Rise na německém trhu na částce 34.990 euro včetně DPH (zhruba 920.000 Kč).

Druhou novinkou připravenou pro IAA je třída V Limited Edition „designo hyacinth red metallic“, která již svým označením odhaluje, že se v její případě jedná především o vzhled.

Karoserie této edice se pyšní červeným metalickým lakem a standardem je pro ni paket Night. Ten zahrnuje mimo jiné černá 18palcová litá kola, specifické provedení masky chladiče, černá vnější zpětná zrcátka a černě tónovaná zadní boční okna.

Mercedes-Benz uvádí, že produkce třídy V Limited Edition „designo hyacinth red metallic“ má být omezena pouze na 1500 vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
25. 8. 2017 08:45
V-Class Říše
Verze Říše vypadá hůř jak Vito, ale je fakt, že spoustě lidí (včetně mě) by v zásadě stačilo Vito, kdyby mělo palubní desku z "Viana". Když se na to hodí trochu lepší kola a tónovaná skla, tak to je poměrně důstojné.
25. 8. 2017 07:12
Rozšíření?
Hmmm, spíš by bylo lepší, kdyby V-klass dostala 3l turbodiesel ;-)
25. 8. 2017 00:17
Rise
Teda ta rise to je dobrej social. Divím se ze to vubec nazývají v třída. Vypada to spis jak entry vito.