Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SLA Roadster může dorazit s příští generací třídy A

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rozšíření rodinky kompaktních modelů značky Mercedes-Benz s pohonem předních kol o dvoumístný roadster se údajně může stát realitou s příchodem nové platformy MFA 2.

Mercedes-Benz na platformě MFA s příčně uloženým motorem a pohonem předních kol v současnosti nabízí velkoprostorovou třídu B, hatchback třídy A, čtyřdveřové kupé i shooting brake třídy CLA a kompaktní crossover GLA.

Prozatím posledním zástupcem značky Mercedes-Benz, stojícím na platformě MFA se stalo stylové kombi CLA Shooting Brake, které bylo představeno na podzim roku 2014. Ve stejné době se ještě spekulovalo o možném příchodu kompaktního roadsteru SLA s pohonem předních kol, ale toho jsme se nakonec nedočkali. Nyní se ovšem opět objevují zprávy o jeho možném uvedení spolu s novou platformou MFA 2.

V případě roadsteru SLA navnadil Mercedes-Benz veřejnost poprvé již v roce 2000, kdy představil studii Vision SLA s technikou tehdejší třídy A. Tento koncept se tehdy setkal s pozitivními ohlasy, ale do sériové produkce se nedostal a prozatím stále čeká na svého následníka v podobě sériového modelu.

Podle nejnovějších informací webu Autoevolution se máme již v příštím roce dočkat představení nové platformy MFA 2 pro vozy značky Mercedes-Benz s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

Na této platformě má stát nová generace třídy B i hatchback třídy A a svých nástupců se mají postupně dočkat i aktuální zástupci tříd CLA a GLA. Vedle těchto modelu se pak máme dočkat díky prodejním úspěchům současných předokolek značky Mercedes-Benz a dalšímu snížení nákladů na vývoj i výrobu rovněž kompaktního dvoumístného roadsteru.

Ten svým designem s největší pravděpodobní nenaváže na Vision SLA z roku 2000, ale vsadí na současný styl značky, v jejíž hierarchii se má usadit pod model s označením SLC, který zůstane věrný pohonu zadních kol a mírně se přiblíží většímu SL.

Pokud se Mercedes-Benz SLA skutečně stane realitou a bude uveden na trh, pak má být údajně namířen přímo proti Audi TT. Podobně jako konkurent se čtyřmi kruhy ve znaku má nabídnout vedle verzí s pohonem předních kol i ostřejší varianty s pohonem všech kol. S ohledem na techniku modelu Mercedes-AMG 45 4Matic to nejspíš nebude velký problém a Audi TT RS pak může dostat velmi nebezpečného protivníka.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)