Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třída S Pullman míří do Ženevy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Mercedes-Benz pokračuje v rozšiřování nabídky svých nejluxusnějších modelů a zároveň Evropě představí model C 350 Plug-in Hybrid.

Automobilka s třícípou hvězdou ve znaku má sice v současnosti poměrně širokou verzí své vlajkové lodi v podobě třídy S a oživeného Maybachu, ale i přesto hodlá zájemcům o vrcholný luxus nabídnout ještě prodlouženou limuzínu s tradičním pojmenováním Pullman.

Podle informací agentury Reuters se má premiéra Mercedes-Benzu třídy S Pullman uskutečnit na letošním 85. ročníku autosalonu v Ženevě pořádaném pro veřejnost od 5. do 15. března.

Právě zde se má představit model, který sice vychází ze současné třídy S, ale oproti standardnímu sedanu s celkovou délkou 5116 mm, resp. 5246 mm u provedení s delším rozvorem má nabídnout karoserii s celkovou délkou prodlouženou o 1000 mm.

Novinka ponese pro Mercedes-Benz tradiční označení Pullman a ve své prodloužené karoserii má ukrývat šestimístní interiér, poskytující posádce maximální možný komfort. Svým stylem i provedením má tento model odkazovat na slavný model 600 z let 1963 až 1981.

Samozřejmostí zde bude dvojice samostatných plně stavitelných zadních křesel s vyhříváním, odvětráváním a masážní funkcí. Chybět nebude chladicí box nebo výkonný multimediální systém s připojením k internetu.

Mercedes-Benz třídy S Pullman nabízený samotnou automobilkou má být k dispozici i v pancéřovaném provedení, jehož cena se odhaduje na zhruba jeden milion amerických dolarů (zhruba 24,5 mil. Kč).

Vedle nového Pulmanu bude mít v Ženevě svou evropskou výstavní premiéru i model C 350 Plug-In Hybrid, který se představil na lednovém autosalonu v Detroitu a v současnosti již figuruje i v ceníku českého dovozce s cenou od 1.289.860 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
16. 2. 2015 15:34
Re: V tý..
Jop. Maybach 62 je hezčí, ale také je to ohromné auto. Pullman měl snad 6,4 metru a mělo by mu to zůstat.
16. 2. 2015 15:23
Re: V tý..
Jo táák.. snažim se to najít, takže takhle? To je něco neuvěřitelně hnusnýho, zvenku:)
[odkaz]
16. 2. 2015 15:14
Re: V tý..
V předchozí generaci jsi měl ve druhé řadě sklápěcí "nouzovky" proti směru jízdy - pro asistentku atp. Ve třetí řadě byla křesla.
16. 2. 2015 15:13
Re: V tý..
Tam jo, ne? Jsem zmaten..
Píšou že má šestimístnej interiér, ale když tak koukám na ty fotky, nějak nevim, kde by ta třetí řada měla bejt. Teda ne, že by ty fotky patřily k Pullmanu. Anebo jsem to zase vůbec nepochopil:)
EDIT: Anebo ta řada u řidiče se nepočítá?
16. 2. 2015 15:01
Re: V tý..
Nechceš sedět snad ve druhé řadě, ne?