Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neúspěšné modely: Mercedes-Benz triedy R (2005-)

M M
Diskuze (63)
Mercedes triedy R je ideovým súrodencom Chrysleru Pacifica z dôb existencie koncernu DaimlerChrysler. A je trochu príznačné, že obe autá sa stretli na jednom zozname.

Rovnako ako Pacifica, aj trieda R totiž minula svoje predajné ciele.

Nie že by auto nebolo dosť zaujímavé: crossover kombinujúci prvky kombi, MPV a SUV je dobrý nápad. V prípade Mercedesu triedy R je dokonca aj zhmotnenie tejto myšlienky minimálne akceptovateľné. Lenže ani to, spolu so slávnou značkou nestačilo k trhovému úspechu nového auta.

Vynárajú sa teda otázky o pôvode jeho zlyhania. Pripomína trieda R veľké vozidlá MPV, nad ktorými sa aj v Európe pomaly začínajú sťahovať marky? Alebo Mercedes ponúkol príliš odvážne auto, ktoré nezapadá do konzervatívneho profilu značky?

Každopádne, trieda R v súčasnej podobe nemá budúcnosť. Jej nástupca síce bude pracovať s myšlienkou priestranného interiéru, ale koncepčne pôjde o úplne odlišný crossover.

M M
Diskuze (63)
Avatar - PicoBello
3. 8. 2011 21:50
Re: OT na okraj: Evropa - Amerika
asi tak. btw, sam reagujem velmi sporadicky :-)
26. 7. 2011 19:54
Re: Krasavec
Bohuzel nema tri plnohodnotna zadni sedadla, coz je kamen urazu velkych aut, protoze dve deti preveze bezvadne i Acko (a jeho rozmerove ekvivalenty) takze vetsi auto musi zakonite prevezt vic. I kdyz do Rka se podle meho budou bez problemu vejit tri dospeli (dozadu). Pustit se do vyvoje takoveho kockopsa je vzdy sazka do loterie, ktera temer vzdy nekonci tak, jak si predstavovali. Snad s vyjimkou X6 (nechapu).
26. 7. 2011 19:32
Re: Pro rodinu
A i ty, ktere by na nej mely si radeji koupi klasicke MPV za mnohem lepsi cenu.
Avatar - Dinar
26. 7. 2011 11:50
Re: Auto - výborné
Velmi pěkně řečeno. :yes: ;-)
26. 7. 2011 10:51
Re: Auto - výborné
hmm, jenže těch fakt velikých SUV je jak šafránu, to je za A, za B, málokterý z nich skutečně nabídne víc místa než Grand Espace, a za C pak ta cena určitě nebude +/- stejná