Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zvažuje také konkurenta pro BMW X4

Michal Fokt
Diskuze (1)
Zatímco studie Concept Coupe SUV naznačuje zcela zřejmý záměr Mercedesu vstoupit i do kategorie stylových velkých SUV, ve stuttgartských kancelářích už se přemýšlí, jestli krom X6 konkurovat také X4.

Mercedes v Pekingu představí dní studii Concept Coupe SUV, což je přesně to, co si asi myslíte, že je - předobraz konkurenta BMW X6, postavený na bázi třídy ML, tedy vůz s potenciálním označením MLC. Trojcípá hvězda jím dává najevo, že úspěch stylového SUV z Mnichova je značný a trh, který vznikl, dostatečně zajímavý na to, aby stálo za to si v něm také svůj podíl urvat. Zjevně jí neodradí ani to, že například Acura ZDX byla naprostým propadákem, jakkoli to mohlo být způsobeno poněkud kontroverzním vzhledem.

Modelem MLC by ovšem aktivity Mercedesu v této oblasti nemusely končit, šéfinženýr pro crossovery Andreas Zygan prozradil britskému Auto Expressu, že automobilka pečlivě sleduje i aktivity mnichovské konkurence v kategorii středních SUV, tedy konkrétně novinky BMW X4. Na téma možné "kupé" verze modelu GLK konstatoval, že bude záležet na tom, zda se pro něj najde dostatek zákazníků.

"Lidé chtějí nové nová auta, jsou zapálení do nových věcí", dodává a říká, že v případě pozitivního vývoje tohoto segmentu je modulární technika značky připravena zareagovat. Ba co víc, na poli SUV by mohla dopadnout ještě jedna novinka - crossover, posazený nad třídou GL, jenž by cílil na taková auta, jako je budoucí SUV od Bentleye a Maserati.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - C30AMG
20. 4. 2014 20:22
X4, X6 a Audi TT SUV
Z toho, kolik BMW X6 vidím v Praze a jací lidé s ní jezdí (staří i mladí, ale vždy bohatí) je to segment, který Mercedes nemůže ignorovat. Být jeho akcionářem, tak je do kategorie sportovních SUV ženu také. Audi si evidentně kolíkuje území pro své TT SUV. Škoda, že koncept Mercedesu vypadá tak ohyzdně: jako bombón nebo nafouklá žába. Pak skutečně mohou skončit jako Acura, protože v této frajerské kategorii se počítá hlavně agresivní vzhled. GLA nevypadá moc dobře, ale zachraňuje ho cílová skupina: manželky.