Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept luxusního SUV Maybachu unikl na veřejnost. Není to už trochu moc?

Stanislav Kolman
Diskuze (16)
Do oficiální premiéry automobilu na pekingském výstavišti zbývá méně než týden, koncept SUV si však díky uniklým fotografiím můžeme prohlédnout již nyní.

Celým názvem Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept nás nejprve vábil prvním pohledem do interiéru, krátce před oficiální premiérou se ale ukazuje zcela. Nejprve se první várka snímků objevila na jednom čínském serveru, nyní už kvalitnější fotografie kolují napříč celým internetem.

Nejde o tradiční karoserii SUV, proporčně totiž auto připomíná spíše zvýšený sedan. Designové pojetí nezapře, že inspirací mu byla vize Mercedes-Maybach Vision 6 a celkově je na autě znát, že cílí hlavně na čínské zákazníky.

Kromě exteriéru s obrovskou maskou, „asijskými“ zadními svítilnami či poněkud netradičně rozděleným zadním oknem se můžeme blíže podívat i do interiéru. Stojan na šampaňské byste tu hledali marně, uvnitř kabiny kombinující bílé materiály se dřevěným dekorem totiž namísto tradičního nápoje vidíme… čínský čajový set!

Jelikož jde o únik nedopatřením, detailní informace o konceptu Ultimate Luxury zatím zůstávají tajemstvím. Očekává se, že automobilu by pod kapotou mohl trůnit osmiválec, případně pohon s nějakou formou elektrifikace. Uvidíme, zdali Mercedes-Maybach počká s odhalením až do oficiální premiéry 25. dubna, nebo nás s vozem blíže seznámí už dříve. Dostane-li projekt zelenou, dočkáme se sériového kousku v roce 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (16)
20. 4. 2018 20:54
Re: Málokdy
... + odporná cena!
Avatar - Blue Sun
20. 4. 2018 19:49
Málokdy
sahám k silným hodnocením, ale tohle je zkrátka odporné.
Avatar - Blue Sun
20. 4. 2018 19:47
Re: Není to moc?
Tohle je moc i na Rusa.
Avatar - Googelit
20. 4. 2018 18:44
Re: Únik...
Tak on má asi inkontinenci, je na to slovo zvyklý. Mu to nechej smrkáčkovi.
Avatar - netcar.xx
20. 4. 2018 18:02
Re: Už vím,
Trefa. Baby Mazda z devadesátých :-)