Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nahlédněte do interiéru konceptu Mercedes-Maybach. Naznačí nové luxusní SUV

David Bureš
Diskuze (0)
Nabídka Mercedes-Maybach se rozšíří o SUV na bázi GLS. Ještě předtím automobilka ukáže koncept Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Řada Mercedes-Maybach se ukazuje jako úspěšná, a tak se ve Stuttgartu pracuje na její další expanzi. Již potvrzený je příchod SUV na bázi třídy GLS, které vyzve na souboj taková auta jako Bentley Bentayga a chystaný Rolls-Royce Cullinan. Ještě předtím se však značka pochlubí konceptem naznačujícím příchod takového auta.

Připravovaný koncept se jmenuje Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury a uvidíme ho již na nadcházejícím autosalonu v Pekingu, který startuje 25. dubna. Automobil má kombinovat silné vlastnosti sedanu a SUV, což přeloženo z marketingového jazyka bude patrně znamenat vysokou stavbu a superluxusní interiér.

Video se připravuje ...

Do něj již automobilka nechala nahlédnout prostřednictvím nákresu a videa, z nichž vyplývá, že se můžeme těšit na velice minimalistickou palubní desku s rozměrným displejem před řidičem, ve stylu dnešních Mercedesů využívajících dvou obrazovek, opticky tvořících jeden celek. Kabinu pak bude půlit masivní středový tunel s luxusním čajovým setem, který bude znamenat, že půjde jen o čtyřmístné vozidlo.

Na základě prvních obrázků se zdá, že se bude jednat o koncept ve stylu Mercedes-Maybach 6, což bude znamenat, že s připravovaným sériovým SUV toho bude mít jen pramálo společného. Půjde tedy spíše jen o lákadlo na chystaný Mercedes-Maybach GLS, který se má světu představit na podzimním autosalonu v Los Angeles.

GLS bude třetím modelem v nabídce značky v provedení Maybach. Základem takových aut se zatím stala primárně řada S, k dispozici jsou modely Mercedes-Maybach S nebo Mercedes-Maybach Pullman, které letos prošly faceliftem. V omezené sérii vznikl i otevřený Mercedes-Maybach S 650 kabriolet. Od minulé generace třídy G pak byl odvozen speciální Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, alias luxusní offroad s otevřenou střechou.

Koncept Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury ale nebude jedinou novinkou trojcípé hvězdy pro nadcházející pekingský autosalon. Mercedes na výstavu přiveze hned deset novinek, mezi nimiž nebude chybět modernizovaná třída C pro čínský trh (má prodloužený rozvor) a hlavně zcela nová třída A s karoserií sedan.

David Bureš
Diskuze (0)