Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes rozšíří portfolio čtyřdveřových kupé

Michal Fokt
Diskuze (3)
Ke stuttgartským sedanům CLA a CLS s dynamickou siluetou kupé přibude v blízké budoucnosti ještě CLC, zacílené mezi třídy C a E.

Mercedes-Benz se s modelem CLS, kombinujícím design kupé s praktičností sedanu, trefil do černého a auta tohoto typu má v nabídce stále více konkurenčních značek. Portfolio se ovšem rozšířilo u samotné trojcípé hvězdy, když ve stejném stylu vznikl kompaktní sedan CLA, jenž se těší velké popularitě zejména v USA.

Je ovšem zjevné, že tím v nabídce vznikla jistá mezera. CLS se prezentuje coby "lepší éčko", zatímco CLA je klasický kompakt, chybí tedy "čtyřdveřové kupé" střední třídy na bázi třídy C. I na to však dojde - Autobild nyní informuje, že se počítá i s modelem CLC, jenž bude mezičlánkem nejen mezi "kupéčkovými" CLA a CLS, ale i mezi klasickou třídou C e E.

Nebude to ale hned. CLC by se mělo objevit až v roce 2020, tedy až v rámci příští generace "céčka". Od klasické třídy C se má kromě sportovnějšího designu odlišovat i velikostí interiéru, mělo by totiž využívat platformu prodlouženého céčka pro čínský trh. Ani v tomto případě nebudeme ochuzeni o sportovní verzi CLC 63 AMG s dvakrát přeplňovaným V8 4.0, jejíž parametry se boudou pohybovat kolem 510 koní a 700 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Bully_
9. 10. 2015 21:33
Re: CLC
Hlavne tim, ze budou vyrabet vic "ctyrdverovych kupe", zatimco ostatni konkurence jenom normalni sedany >:D
9. 10. 2015 20:58
Re: CLC
Mercedesy jsou samozrejme zajimave vozy, ale já osobně si myslím, že již atakuji hranici "prilis mnoho typu a neprehlednost portfolia produktu". Uvidime, rozhodne spotrebitel. Je velmi mnoho typu a trochu se ztracim v nich. ;-)
9. 10. 2015 14:31
CLC
A zase má před konkurencí na vrch. >:D >:D