Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

10 milionů Volkswagenů z Mexika

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německá automobilka Volkswagen oslavila výrobu 10 milionů vozidel a 11 milionů motorů ve svém podniku v mexickém Puebla.

Jubilejním vozem s pořadovým číslem deset milionů se stal Volkswagen Beetle GSR v kombinaci žluté a černé barvy s motorem 2.0 TSI o výkonu 155 kW, který sjel z výrobní linky 13. srpna v 9:30 místního času.

V souvislosti s milníkem v produkci automobilů značky Volkswagen byl odhalen i pomník, který symbolizuje historii, tradici a vývoj výroby německých vozů v Mexiku. Hlavní součásti tohoto pomníku tvoří zástupci všech tří generací vozů, v jejichž označení figuruje Beetle.

Odhalení pomníku se zúčastnil Rafael Moreno Valle, guvernér Puebla, Dr. Hubert Waltl, člen představenstva společnosti pro osobní vozy značky Volkswagen s odpovědností za oblast výroby a logistiky, a pan Andreas Hinrichs, předseda představenstva společnosti Volkswagen de Mexico.

Dr. Waltl během slavnostního obřadu uvedl, že závod v Puebla je druhý největší výrobní podnik Volkswagenu na světě. V loňském roce tento závod dosáhl své rekordní produkce v podobě výroby 600.000 vozidel za rok.

Volkswagen zahájil výrobu svých vozů v Mexiku v roce 1964 v Xalostoc a výrobní podnik v Puebla opustil první Brouk 23.října roku 1967. Dnes Volkswagen de Mexico vyrábí čtyři modely, jimiž jsou Classic Jetta (A4), Golf Variant, Beetle a Jetta (A6). V roce 2014 se má v Puebla rozběhnout produkce sedmé generace Golfu.

Závod Puebla kromě kompletních vozů opouštějí i motory. Do ostatních výrobních podniků koncernu VW odtud míří dvoulitrové čtyřválce a dvouapůllitrové pětiválce. Od začátku letošního roku jsou v mexické Silao vyráběny motory řady EA888 v konfiguraci 1.8 TSI a 2.0 TSI.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)