Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Miloš Zeman si dnes slavnostně převzal novou Škodu Superb

redakce AUTO.CZ
Diskuze (289)
Český prezident bude opět jezdit v českém voze. Miloš Zeman si dnes z rukou šéfa prodejní organizace Škoda Auto ČR převzal klíček od nového Superbu 2.0 TSI (206 kW).

Prezident Miloš Zeman bude dál jezdit škodovkou. Dnes převzal od zástupců automobilky novou generaci modelu Superb v nejvyšší výbavě. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček před převzetím vozu řekl, že prezident hodlá v českých autech jezdit až do konce svého funkčního období.

„Pan prezident zastává názor, že český prezident by měl jezdit českým autem," uvedl. S drncáním českých škodovek, na které si stěžoval Zemanův předchůdce Václav Klaus, současný prezident problém nemá. "Pan prezident je rád, že dostal nový vůz." poznamenal mluvčí.

Prezident po převzetí klíčků odkryl vlaječku se státním znakem. Nahlédl do automobilu a spokojeně ho pohladil po kapotě. Zeman při cestách podle Ovčáčka sedí vždy na předním sedadle. Během jízdy studuje materiály nebo sleduje krajinu. Ač je sám kuřák, v autech prý zásadně nekouří. „Považuje to za nevhodné," sdělil mluvčí.

Pro Zemana je nový vůz třetím modelem řady Superb, který na základě smlouvy o pronájmu využívá během svého působení v úřadě. Po dvou verzích minulé generace převzal model třetí generace den před oficiálním zahájením jeho prodeje v České republice. Celkem bude mít hlava státu k dispozici tři nové superby. Vyřazené prezidentské limuzíny se vrátily do Škody Auto a o jejich případné odkoupení projevilo zájem ministerstvo vnitra.

Novou prezidentskou limuzínu pohání nejvýkonnější motor 2.0 TSI (206 kW), který vozu prostřednictvím automatické převodovky DSG uděluje zrychlení z nuly na 100 km/h za 5,8 vteřiny. Interiér je vyveden v hnědé kůži a ke standardnímu vybavení patří adaptivní podvozek a vysokorychlostní internetové připojení. Od běžně prodávaného vozu se liší pouze držáky prezidentské standarty a na přání ochranné služby byl vůz dovybaven skrytým výstražným zařízením, majákem a vysílačkou.

„Nový Superb je automobilem, který zvládne uspokojit široké spektrum potřeb různých cílových skupin od rodin, přes podnikatele, manažery, státní sféru až po náročné požadavky čelních představitelů našeho státu," uvedl šéf prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček. Na více než 1700 nových superbů už mají tuzemští prodejci objednávky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (289)
Avatar - _Karel_
11. 6. 2015 16:27
Re: Hradní ožrala
Zcela souhlasím.
11. 6. 2015 13:33
Re: Hradní ožrala
Rusáci jsou zvyklí zabírat vojensky - primitivně. Přijedou s tankama obsadí. Amíci to dělají mnohem fikaněji. Svrhnou v daným státě vládu a zařídí aby se dostala k moci správná parta, která jim půjde na ruku a bude dělat to co kluci v USA řeknou. Musím uznat, že jejich přístup je mnohem čistší. Specielně třeba ta Panama. A nemysli si, že by se jim nelíbilo to udělat ve Venezuele zrovna tak. Bohužel nechápou, že jejich demokracie všude nefunguje. Takže např. po zavraždění Kadáfího způsobili (společně s Francií a Anglií) v Lybii totální kolaps, který si vyžíráme teď v podobě uprchlíků. Počkej si jak dopadne Kuba. Za pár let tam bude převrat uvidíš. Fakt je že díky bezdůvodným americkým sankcím tam lidi žijou hodně chudě, ale až se jim tam rozvine americkej konzumní kapitalismus, tak budou Kubánci teda čumět.
11. 6. 2015 08:18
Re: Hradní ožrala
Nemyslím, že Rusku šlo primárně o znovunabytí ztracených pozic. Troufám si tvrdit, že Rusko by bylo nejradši, kdyby byl na Ukrajině klid. Nebýt majdanu neanektovali by Krym a nepodporovali separatisty. Čili kdyby západ hned na začátku řekl, že v rámci zachování dobrých vztahů s Ruskem chce, aby Ukrajina zůstala neutrální, tak se tam teď neválčí. Jenže to už amíci byli celý nadržený jak budou jejich válečný plavidla moct operovat v Černým moři a využívat Ukrajinských vojenských základen jakožto svého nového spojence a Rusáci jim udělali čáru přes rozpočet anexí Krymu a snahou o vytvoření Luhanský a Doněcký republiky jakožto nárazníkových států. Pochybuju, že se Rusku povede dosáhnout větších úspěchů. Nějaký obsazování půlky Evropy a otevřený útok na členský státy je naprostý nesmysl.
Avatar - white label
10. 6. 2015 23:17
Re: Hradní ožrala
Vyloženě se v tomto ohledu shoduji s Kasparovem, mimo jiné člověkem, který toho ví nejen o Rusku mnohem víc, než všichni tady dohromady.
[odkaz]
Avatar - white label
10. 6. 2015 17:47
Re: Hradní ožrala
:yes: