Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.Auto.cz: Proč vybrat Mitsubishi Lancer Evo IX a ne Imprezu WRX STI?

David Bureš
Diskuze (3)
Na Moje.Auto.cz je pouze jediná recenze věnovaná slavnému japonskému sportovnímu sedanu deváté generace. I proto je Evo jedinečné.

Mitsubishi Lancer Evo patří mezi kultovní vozy, proslavené světovým šampionátem rallye, na Moje.Auto.cz je však vzácným úkazem. Jedinou uživatelskou recenzi Lancer Evo IX zveřejnil uživatel faltaIX. Ten v podrobném hodnocení auta na Moje.Auto.cz mimo jiné zdůvodňuje, proč dal Lanceru Evo přednost před konkurenčním Subaru Impreza STI, a kolik jej provoz vozu stojí.

Jako nejpůsobivější část Lanceru Evo IX majitel označuje pohon a řízení. Na suché vozovce auto drží jako přibité a za každých okolností má jeho řidič perfektní trakci na všech kolech.

Díky pohonu všech kol rychlé Mitsubishi skvěle funguje i v zimě. Po přepnutí do režimu Snow nechá řidiče dělat dlouhé powerslidy, které jdou řídit jen plynem a drobným korigováním volantu. Majitel o řízení říká, že funguje jako by se řídilo jen myšlenkami.

O Impreze STI hatchback uživatel říká, že má skvělý motor, ale poněkud mdlé, tupé a měkké ovládání. Lancer Evo IX je proti tomu ostrý vůz a jeho čtyřválec je živější než v novějším Mitsubishi Evolution X.

Majitel na závěr upozorňuje, že automobil neodpouští chyby, je totiž naladěn na řidičský styl profesionálů, kteří během jízdy nechybují. Řidič se tak musí nejprve naučit využívat systémy vozu, samotné zvládnutí Eva IX podle jeho majitele trvá několik let trénování.

Zbývající zkušenosti s vlastnictvím slavného japonského sedanu včetně s ním spojenými náklady si přečtěte přímo v recenzi na Moje.Auto.cz.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Nerez
20. 8. 2011 22:58
Re: mhq
Jedině EVO a nejlépe generace VII - IX :yes: :yes: :yes:
20. 8. 2011 16:13
Re: mhq
a mě by to snad i bylo jedno který. Bral bych klidně obě >:D
20. 8. 2011 15:54
mhq
jasne že mitsu - [odkaz]