Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Renaultu Koleos se začne vyrábět v roce 2016

David Bureš
Diskuze (21)
Renault letos ukončil výrobu crossoveru Koleos. Čile však pracuje na jeho nástupci.

Crossover Kadjar je sice podobně velký jako dosavadní model Koleos, Renault jej ale za nástupce Koleosu nepovažuje, místo toho jej označuje za rozšíření nabídky. Pozici Koleosu totiž zaujme teprve chystaný, až sedmimístný automobil.

Představitelé Renaultu o příchodu nástupce Koleosu zatím mluvili neurčitě, tvrdili o něm, že se jej dočkáme zhruba za dva roky. Nyní ale vyšlo najevo, že se nový crossover ve výrobě objeví již v příštím roce.

Informace vyplývá z konference pořádané společností Dongfeng Renault, která od roku 2013 v Číně vyrábí vozy značky Renault. Na konferenci podle čínského serveru Autohome zaznělo, že v září 2016 bude zahájena produkce automobilu s interním kódem HZJ. Právě pod tímto názvem se má skrývat nástupce Koleosu.

Datum zahájení výroby se týká čínské továrny, v Evropě se novinka podle dřívějších zpráv objeví až v roce 2017. Velký crossover totiž bude primárně zacílen na čínský trh. Už dříve šéfdesignér Renaultu Laurens van den Acker přiznal, že nový crossover segmentu D bude odhalen na začátku roku 2016. Zhruba pět metrů dlouhý vůz se má stát alternativou k Espace.

Základem zatím nepojmenovaného automobilu bude modulární platforma CMF, kterou již využívá Kadjar. Novinka se od letos představeného Kadjaru bude zřejmě lišit podobně jako Nissan X-Trail od Nissanu Qashqai. Také dvojice japonské značky využívá platformu CMF.

Renault Koleos se na evropských trzích začal prodávat v roce 2008. Tvary automobilu navrhl Renault, s vývojem však pomohl Nissan, technika auta totiž vycházela z X-Trailu. O výrobu auta se starala korejská továrna značky Samsung v Busanu, Koleos se ale montoval též lokálně v Indii nebo Rusku.

David Bureš
Diskuze (21)
18. 7. 2015 01:32
Re: Zoufalý design...
Akurát že SUV nejazdia na vzhľad. Je to jedno z najpohodlnejších, najpriestarannejších a najpraktickejších SUV.
17. 7. 2015 15:55
Zoufalý design...
Divím se, že se tolik Koleosů vůbec prodalo, podle mého názoru je to jedno z nejméně pohledných SUV na trhu... :-(
Avatar - 3_diamanty
16. 7. 2015 22:23
Re: Reklama na rozlúčku
navyse ak sa nemylim po FL este aj zdrazel ... tento kusok si renault do vitriny asi neda.... pritom kolonku neuspesnych modelov ma renault uz aj bez neho dost bohatu......
Avatar - twistedTSD
16. 7. 2015 22:22
Re: Reklama na rozlúčku
Vidím to přesně naopak. Před FL měl něco do sebe, po FL už je to jen taková hrouda. :-)
Avatar - 3_diamanty
16. 7. 2015 22:09
Re: Reklama na rozlúčku
pritom taky sportage preda len rocne vo svete vyse 400 000 aut...... podobne rav-ka tiguan.... ci ix35/tucson.... renault ma hodne co dohanat na poli SUV .... to nepojde dobehnut za rok ani za dva ... a mozno ani za dalsich 5 rokov ... imidz a dobre meno na poli SUV sa buduje dlhe roky.... ( sportage aj RAV-ka su na svete uz vyse 20 rokov )........ takze konkurencia sa moze nadalej este spokojne usmievat