Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R Proto: další krok k sérii

Ondřej Láník
Diskuze (29)
Sériová podoba se má na trh dostat až v roce 2007, a tak nyní, dva roky před premiérou definitivní podoby, prezentuje Nissan v Tokiu další krok v evoluci studií GT-R s přívlastkem PROTO.

Na tokijském autosalonu představil Nissan před čtyřmi lety studii GT-R, která dala fanouškům modelu Skyline GT-R naději na zahájení výroby jeho nástupce. Před dvěma roky se automobilka nechala slyšet, že sériová podoba bude, ale že čekání, bude velmi dlouhé. Sériová podoba se má na trh dostat až v roce 2007, a tak nyní, dva roky před premiérou definitivní podoby, prezentuje Nissan v Tokiu další krok v evoluci studií GT-R s přívlastkem PROTO.

Loajální členská základna vlastníků a obdivovatelů japonských supersportů bude muset ještě nějaký čas žít ze slávy modelu R34 (1999), resp. z nejstaršího originálu PGC10 (1969). V Tokiu představená studie GT-R Proto potvrzuje již dříve viditelný fakt, že nový model nebude postaven na bázi jiného standardního modelu, ale bude odpočátku navrhován jako výkonné sportovní dvoudveřové kupé.

Výrobce bohužel další podrobnosti o studii ani o definitivním provedení nezveřejnil.

Pod kapotou je očekáván buď vidlicový přeplňovaný šestiválec 3,5 l nebo motor 4,5 V8, jehož výkon by měl činit přes 300 kW.

Na rozdíl od předchůdce se počítá s celosvětovým prodejem.

Ondřej Láník
Diskuze (29)