Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Winter Warriors: Trojice crossoverů pro zimní hrátky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonská automobilka představuje crossovery Rogue, Murano a Pathfinder ve speciální zímní úpravě s pásy místo kol.

Nissan na letošním autosalonu v Detroitu překvapil atraktivním konceptem pick-upu Titan Warrior a pro Montreal Internaional Auto Show, pořádanou od 15. do 24.ledna si připravil koncept Rogue Warrior, který se nyní dočkal dvojice stejně upravených sourozenců.

Pozitivní přijetí konceptu Rogue Warrior, jehož základem je sériové provedení druhé generace tohoto modelu, což je pro severoamerický trh připravený Nissan X-Trail, stojí za vznikem dalších dvou zástupců japonské značky, u nichž byla kola nahrazena pásy.

Rodinu Winter Warriors nyní spolu s Rogue, k jehož pohonu na severoamerickém trhu slouží atmosférický zážehový čtyřválec o objemu 2,5 litru s výkonem 125 kW (170 k), tvoří Murano a Pathfinder. Tato dvojice crossoverů shodně využívá služeb atmosférického vidlicového šestiválce o objemu 3,5 litru s výkonem 194 kW (264 k).

Všechny tři vozy pak vedle nepřehlédnutelných pásů spojuje i bezestupňová převodovka Xtronic CVT, pohon všech čtyř kol a skutečnost, že budou značku Nissan reprezentovat na Chicago Auto Show pořádané od 13. do 21. února letošního roku.

Tým kolem Konceptů Winter Warrior se prakticky výhradně věnoval podvozkům crossoverů. Původní tlumiče byly nahrazeny novými s větším zdvihem a místo kol zaujaly pásy od společnosti American Track Truck.

Namísto jednoho kola je usazena konstrukce s pásy vhodnými především pro jízdu na sněhu, jejíž rozměry jsou 76 cm na výšku, 122 cm na délku a 38 cm na šířku. Nissan již dříve v souvislosti s konceptem Rogue Warrior uvedl, že je na sněhu schopen uhánět rychlostí okolo 100 km/h a poradí i se 45% stoupáním.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)