Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan X-Trail: Třetí generace prozrazena

Diskuze (15)
Patentní úřad je jednou z častých cest, kudy na veřejnost unikne podoba budoucího modelu. Tentokrát se předčasně odhalil nový Nissan X-Trail.

Nissan X-Trail má za sebou už dvě generace a poměrně úspěšné působení na evropských trzích. Aktuální provedení je v prodeji od roku 2007, a tak se pomalu blíží čas generační obměny. Na třetí vydání už lákal sám Nissan, když loni na jaře ukázal koncept Hi-Cross.

Obrázky z patentního úřadu ukazují, že se sériový X-Trail bude držet naznačeného ztvárnění. Nakonec stejnou designovou linii respektuje i například americký Pathfinder, proti dosavadním dvěma generacím X-Trailu to ale znamená zásadní posun. A na první pohled také lehkou podobu s Mazdou CX-5.

Vnější rozměry by se u kompaktního SUV příliš měnit neměly. Alespoň to napověděl koncept Hi-Cross, který je zanedbatelné 3 cm delší než současný X-Trail. V koncepční fází Nissan prezentoval hybrid složený z dvoulitrového benzinového motoru a elektromotoru. Jistě se ale nezapomene na nejžádanější typ motoru: dvoulitrový turbodiesel.

Diskuze (15)
4. 2. 2013 14:24
Re: ....
aj ja :-)
Avatar - pelikoš
1. 2. 2013 13:22
Re: ....
vozím lyže vevnitř ;-)
27. 1. 2013 12:17
Re: ....
:yes: , len k tym svetlam, pouzitelne su viac menej iba mimo cesty, svietia dost silno :-), zapnut sa daju len spolu s dialkovymi. Maju vsak jednu extremnu nevyhodu. Tie lyziny v ktorych su integrovane nie su domyslene do detailov a tak keby si chcel priecne nosniky, musis rezat otvory do plastu, takze ich instalacia je viac menej permanentna :-( .
26. 1. 2013 01:37
Re: ....
Kdepak, ten současný hranatý x-trail je super. Vypadá jako auto do terénu a ne vajíčko do města. Starý má možnost světel na střeše - malý detail který nikdo jiný nenabízí.
[odkaz]
Avatar - pelikoš
24. 1. 2013 18:30
Re: tak to nissan po...
tak outlender je dost out, ale korejci jsou konkurence možná pro kaštánka