Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Mercedesu-Benzu S (W222) na první fotografii

David Bureš
Diskuze (85)
Díky internetu se neutajila ani nová generace stuttgartské třídy S. Je tu její první oficiální fotografie.

Nová generace Mercedes-Benzu S (s kódovým označením W222) bude oficiálně představena 15. května v Hamburku, již nyní však na internet pronikla první fotografie tohoto luxusního vozu. Jeho prodej bude zahájen v září.

Fotografie zachycuje příď automobilu s výraznou maskou chladiče a sportovně střiženým předním nárazníkem s ostře řezanými křivkami. Na boku jsou znatelné prolisy podobné těm na modelu CLA.

Již dříve automobilka zveřejnila první snímky interiéru nového auta. Ten bude velice luxusní, i kvůli tomu, že koncern Daimler už nevyrábí limuzíny značky Maybach. Zvláštností kabiny bude vyhřívání loketních opěrek a dveřních panelů nebo provonění interiéru.

Výbava automobilu bude zahrnovat i množství bezpečnostních systémů – například Steering Assist, který vypomůže s řízením auta. Na rovině i v mírných zatáčkách tento systém pomůže řidiči s udržením vozu uprostřed pruhu a s udržováním určité vzdálenosti od vozidla před ním. Třída S rovněž dostane airbagy Beltbag v bezpečnostních pásech zadních sedadel.

Motorová skladba bude pokrývat podobně širokou škálu motorů jako dnes. Základ bude tvořen čtyřválci, vrchol má i nadále tvořit dvanáctiválec, který nabídne až výkon 500 kW (680 k).

Zřejmě v roce 2016 se pod kapotou třídy S objeví nová generace benzinových (řada M256) a dieselových (řada OM656) řadových šestiválců. Počítá se i s hybridními variantami a plug-in hybridy.

Mercedes počítá celkem se sedmi variantami nové třídy S – vedle běžného sedanu bude k dispozici sedan s prodlouženým rozvorem, sedan s extra dlouhým rozvorem, kupé, kabriolet, čtyřdveřové kupé a vrcholná verze Pullman.

David Bureš
Diskuze (85)
Avatar - flyboyeda
2. 5. 2013 18:57
Re: Autoblog
;-)
Avatar - Hammunasakra
2. 5. 2013 17:42
Re: Famózní
Pan Vaverka mne (není to tak dávno) PŘESVĚDČOVAL, že 6 GC je "výrazně jinde" (a HORŠÍ tím snad NEmyslel.. ;-)
PS: "Klasická" Alpina B6 by mne (doma) také NEurazila :-)
2. 5. 2013 13:29
Re: Famózní
Fuj. >:D Mám radši klasickou 6er.
2. 5. 2013 13:23
Re: Famózní
I když výdechy svým provedením spíš připomínají Bentley a Rolls Royce. Chybí jim jen to ovládací táhlo. Možná proto jsem na ně zapomněl. :-)

Jeskyně s displayi je však moje největší výhrada (v interiéru). Nelíbilo se mi to ani na stávající generaci. Nelíbí se mi to ani u E (kde je jen jeskyně), jen tam to nic nezachraňovalo, S to dokázalo vykoupit jinde. A třeba volant se mi na fotce líbil. Nejsem si úplně jist tím kovem v dolní části věnce, ale jinak pěkný.
2. 5. 2013 12:04
Re: Autoblog
Přechod na značku pro mladší se dle mne také nepovedl, resp. díky této snaze vznikl jakýsi úkrok stranou směrem k "nesmyslným" AMG, ale běžné modely stále bojují. Pravdou také je, že u MB je nejvíce vidět snaha zalíbit se na dalších trzích. Audi a BMW jednou na o poznání evropštější notě. Nesouhlasím, že MB by byl uplně azijský. Rozpolcenost ? To ano.
Názorově zase nebudeme tak daleko od sebe, jen na to každý jdeme z opačného konce. ;-) A hlavně velký dík za velmi solidní diskuzi. :yes: