Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia III: Co odhalila první fotka interiéru?

Diskuze (147)
Jak bude vevnitř vypadat nová generace Škody Octavia 2013? Podívejte se na první fotku.

Škoda zase trochu poodkryla tajemství nové Octavie. Uvnitř bude podobná Rapidu; například volant je úplně stejných, jen dostal navíc další tlačítka. Těmi se ovládá nový palubní počítač s barevným displejem a 3D grafikou, poprvé použitý v sedmé generaci Golfu. Obě novinky od Škody mají společnou i hlavici řadicí páky a ovladač světel.

Designéři pod vedením Jozefa Kabaně následovali vzor Rapidu i u grafiky přístrojového štítu, tvaru horního dílu palubní desky (včetně napojení na dveře) nebo řešení zužujícího se středového tunelu. Další části interiéru jsou ale naprostými novinkami.

Poprvé ve Škodě můžeme vidět novou konstrukci páček pod volantem nebo panel klimatizace s trojicí otočných ovladačů. Navíc pod důkladným maskováním rozeznáváme novou generaci vestavěné navigace, která nebude takovým lákadlem zlodějů jako současná zařízení Amundsen a Columbus. Všechny uvedené novinky, stejně jako nový design klíčku, přebírá Octavia od Volkswagenu Golf.

Ovládací prvky jsou důsledně soustředěny do prostoru před řidičem, aby byly v dosahu jeho rukou i očí. Například všechny pomocné funkce (odemykání vozu, vypínání ESP a start-stopu, parkovací senzory) najdeme ve dvou řadách tlačítek před řadicí pákou. Co ovšem pochválit nemůžeme, je umístění startovacího tlačítka na sloupek volantu. Stejné zjednodušené řešení používá už dnes Superb.

Mimochodem, z první fotky je zřejmá ještě jedna věc, pro mnoho případných zájemců zásadní. Octavia na rozdíl od Golfu dostane klasickou mechanicky ovládanou parkovací brzdu.

Diskuze (147)
4. 12. 2012 18:18
Re: rucni brzda
Nechci ti do toho kecat, ale v Scénicu jde brzda odbrzdit a aktivovat i manuálně tím tlačítkem. V prudkém kopci stačí dát trošku víc plynu (jako u každého auta) a auto ti necouvne ani o centimetr). Brzda se v pohodě uvolní a nic se nepálí, pokud jsi tedy ručně neaktivoval druhý silnější stupeň zabrždění, které se používá při parkování v kopci s naloženým přívěsem. Pokud jsi Scénica opravdu měl a nebyl jsi si schopnej přečíst návod, tak nehledej chybu u Renaultu. Pak se nediv, že jsi skončil u lopaty (na odhazování sněhu). :-)Nejseš ty náhodou Vaverka?
4. 12. 2012 18:01
Re: Mechanická ručka - chvála bohu (a Škodě)!!!
Manuálně jde zabrzdit i odbrzdit. Automaticky jde také zabrzdit a odbrzdit. Ádo, jde vidět, že jsi už dlouho v žádném Renaultu neseděl a ujíždí ti vlak. :-)
4. 12. 2012 17:55
Re: dotaz na ruční brzdu
Scénic to má vedle šaltpáky, ale bohužel na špatné straně. Prohodil bych to s přepínačem tempomat/omezovač.
Avatar - Ji/Ri
4. 12. 2012 17:10
Re: octavia
Budeš jediný, kdo ji bude na cestě vídat jen zvenčí ..... >:-[] ;-)
Avatar - Ji/Ri
4. 12. 2012 17:07
TŘETÍ OKO
....instinktivně cítíš, že tohle není žádná kampaň... Tohle je záblesk, jehož zážeh jsme mohli, my, vyvolení, vidět již včera.... další - bezvěrec vidí zadní dvéře...ale my, zasvěcení, v tom vidíme posla světla, který vpustí paprsky Slunce do tvého světa.... co bude dál? .... přísná linka bokohledu...zde jen záblesk, který může vidět Samuraj od své kataná...přichází okamžik pravdy, garážové pravdy, životní pravdy, pohled do očí ...jedni budou tupě zírat ..jiní pomalu vstupují do nové epochy, krokem jistým, krokem krále....Krokem Octaviana, Gaia Octaviana.... ano, vidíš správně, boční zrcadlo - symbol duše tvé...dál se bezvěrec nedostane - ulpí na zadním lapači nečistot a bude ztracen. My ostatní jsme zváni Mistrem Mistrů na závěrečnou cestičku za světlem....kapota...pole radosti, lány rozkoše, oceán vášně...kde jinde bys chtěl položit roztouženou kočičku....na střechu?! .... a jsme v cíli mise...pozor, první mise.... ano, nastup si na světelnou nit, paprsek, záblesk, který tě protne...xenon.... Buďme spolu při otevření třetího oka a nechme se nést na paprsku, blesku, který tě protne jako pověstná katana... Mise 2: Kokpit.... tvůj dům, tvůj hrad, tvá jachta, tvůj chrám, tvé srdce.... tvůj život....
Škoda dokonalým tahem, stejně dokonalým a přesným grifem jako Mistr Kabaň....nám dává ten nejkrásnější dar.... Bravo Škoda.... dar Vánoc... otevření TŘETÍHO OKA..... Silent night a .......... přijíždí ona.... stejně tiše, však se stejnou vahou ....a protíná tě jako ten paprsek......Skoda A.D. ...