Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi A8 se představuje na prvních skicách

David Bureš
Diskuze (30)
Modernizované Audi A8 se světu poprvé ukáže ve středu 21. srpna. Zatím tu jsou nákresy auta naznačující jeho podobu.

Automobilka Audi postupně odhaluje modernizovanou verzi sedanu A8. Nejprve zveřejnila promo video k novému automobilu, následně ukázala jeho světlomety Matrix-LED. Nyní Audi uveřejnilo designové skici tohoto modelu.

Jak už bývá zvykem, design faceliftované A8 půjde cestou evoluce a ne revoluce. Ze skic vyplývá, že se můžeme těšit pouze na mírné změny podoby vozu. Vpředu se objeví lehce pozměněná maska single frame a upravený nárazník, ostřeji řezané budou i hlavní světlomety.

Na zádi je pak možné spatřit jinak tvarované koncové světlomety a přepracovaný nárazník s elegantnějšími koncovkami výfuku.

Vedle pozměněných tvarů se můžeme těšit i na modernější techniku. Nejvýznamnější novinkou v tomto ohledu patrně budou tzv. Matrix-LED světlomety umožňující ztlumení jednotlivých diod podle potřeby. Zajímavostí je fakt, že vozy pro USA jimi nebudou vybaveny, americké předpisy totiž povolují pouze systémy s přepínáním mezi potkávacími a dálkovými světly.

Modernizovaná varianta oslaví výstavní premiéru na frankfurtském autosalonu, automobilka ji ale s předstihem ukáže již příští středu. Ve Frankfurtu se na stánku Audi dále ukáže nové A3 Cabrio a koncept Quattro II.

Současná, třetí generace Audi A8 je na trhu od roku 2010. Zcela nového nástupce se máme dočkat v roce 2016.

David Bureš
Diskuze (30)
Avatar - xjara
17. 8. 2013 23:00
Re: Bez napádu
nudnejsi nez obvykle a to by clovek rekl, ze v koncernu vw to uz nudnejsi byt nemuze
Avatar - flyboyeda
17. 8. 2013 20:46
Re: Stejne auto v ruznych velikostech
Já bych Pnameru odmítl a vzal bych bez váhání Audi A6 3.0 quattro Bitd 230 Kw 650 nm a byl bych šťastnej,Odpudivost panamery absolutně převáží její ostatní výhody. A6 je lehce pomalejší jak ta Panamera, ale narozdíl od Pnamery bych se za ní nestyděl
17. 8. 2013 20:27
Re: Stejne auto v ruznych velikostech
Ani v mých očích není Panamera krasavice. Ale odmítl bych ji? Nejspíš ne. Realita je, že na trhu není auto podobného ražení, které by mi úplně sedlo.
Avatar - flyboyeda
17. 8. 2013 19:27
Re: Stejne auto v ruznych velikostech
Porsche Panamera se skvěle řídí, má vynikající jízdní vlastnosti na to že to je sedan, podle mě asi nejlepší jízdní vlastnosti ze všech sedanů, interiír je perfektní- je to Porsche takže tam nemůže být špatný interiér, teď by to chtělo Happy end a říct že Panamera je nejlepší na světě, je tu ale ALE

Vzhled Panamery to je trgédie, děs běs, prostě, chci mít hezké auto a né zrůdičku co si říká Panamera, kdybych z toho auta nevylez a nebo ho neviděl v odrazu výloh bylo by perfektní, Vzhled je achilovou patou Panamery, proto bych si vybral nějaký jiný sedan z prémiových značek, který má lehce horší jízdní vlastnosti a líp pobere nerovnosti a je celkově pohodlnější takže bych došel k A6 quattro 3.0 Bitd a pohoda jazz
Avatar - flyboyeda
17. 8. 2013 19:17
Re: Stejne auto v ruznych velikostech
souhlasím