Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW 5 v prvním videu! Prohlédněte si jej z ptačí perspektivy

Jan Mička
Diskuze (3)
S novým BMW řady 5 dorazí také zajímavý systém Remote View 3D. Svůj vůz si budete moci na dálku prohlédnout z ptačí perspektivy.

Automobilky Audi a Mercedes-Benz už svá nejnovější želízka v ohni segmentu vyšší střední třídy odhalily a nyní je míč na straně mnichovského BMW. Nová generace řady 5 by se měla ukázat už za měsíc na autosalonu v Paříži, a přestože se po stránce designu očekává v podstatě pouze evoluce současných tvarů, technika bude špičková. Je to potřeba – aktuálně je totiž na výši Mercedes-Benz E, se kterým můžete například parkovat přes mobilní telefon, aniž byste seděli v jeho interiéru.

Parkování na dálku v současnosti zvládá například BMW řady 7 a lze očekávat, že podobný systém dostane také nová „pětka“, u ní ale značka zatím potvrdila snad ještě něco lepšího. Jde o systém Remote View 3D, který prostřednictvím kamer monitoruje okolí vozu a vy jej vidíte z ptačí perspektivy. Takové systémy jsou již dneska celkem běžné i mimo luxusní segment, s tím rozdílem, že BMW můžete monitorovat na dálku prostřednictvím mobilního telefonu a sítě 4G LTE. K čemu je to dobré? Třeba ke kontrole, zda je váš vůz skutečně stále tam, kde jste jej zaparkovali.

BMW zatím o systému Remote View 3D moc neřeklo, v podstatě vydalo pouze jedno větou tiskovou zprávu zakončenou slovy „již brzy…“ a na svůj oficiální profil na facebooku umístila krátké video, ve kterém se nová generace „pětky“ krátce mihne. Samozřejmě pouze tak, aby nebylo možné rozpoznat nové detaily karoserie. V praxi to vypadá, jako byste automobil sledovali prostřednictvím družice (podobně jako například při procházení ulic přes Google Street View), okolí vozu ale vykreslují právě data z kamer umístěných vpředu, vzadu, a na bocích karoserie. Na jediné oficiální fotografii systém běží na telefonu s prostředím iOs, do budoucna lze ale očekávat také verzi pro Android.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - MarTin1
30. 8. 2016 14:53
AUDI??
Vy už jste novou A6 viděli?? Nebo mi něco uniklo?? 8-s
29. 8. 2016 21:43
Re: To chci vidět
Říká ti něco Google Maps. Keř je to poslední. Uvidíš i vnitřek odpadkovýho koše
Avatar - Jáchym
29. 8. 2016 19:33
To chci vidět
Fajn, ale to video je dost zavádějící, například by mě zajímalo, jak dosáhnu toho, že uvidím na displeji ten keř co je vedle auta z 90 stuňového nadhledu....