Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru WRX se odhaluje

Jan Mička
Diskuze (27)
Subaru má před odhalením své největší letošní novinky. Model WRX si odbude svou premiéru na blížícím se autosalonu v Los Angeles.

Subaru WRX je pravděpodobně největším snem pravověrných motoristických fanoušků. Vůz za svou dlouholetou historii již mnohokrát dokázal, že se řadí k nejlepším na asfaltu, šotolině i na sněhu. Nejnovější generace vozu, která se poprvé představí na blížícím se autosalonu v Los Angeles, chce hranice možného zase o kus posunout. Osobně nemáme důvod mu nevěřit.

Nové Subaru WRX bude tvarově vycházet z konceptu, který se představil na konci letošního března. Jak prozatím napovídá první oficiální snímek, příliš daleko od něj nebude. Těšit se můžeme na skutečně drsný zevnějšek v čele s dynamickými hlavními světlomety, ostře řezaným nárazníkem s velkými otvory a úzkou maskou chladiče. Pozadu není ani nezvykle tvarovaná kapota s širokým průduchem. Jisti si však můžeme být pouze fotografií detailu přídě. Pravost dalších snímků se prozatím nepodařilo dokázat.

Dostatečný přísun čerstvého vzduchu bude přitom velmi potřeba. Podle dosavadních zpráv Subaru poslalo hybridní ústrojí k ledu a pod kapotou tak opět najdeme přeplňovaný čtyřválcový boxer. Během předchozích měsíců vznikly dohady o jeho objemu – buď se dočkáme přepracovaného agregátu s objemem 2,5 litru, nebo dvoulitrové alternativy. Jistý je však výkon okolo 200 kW, symetrický pohon všech kol a manuální převodovka.

Ruku v ruce s tím jde i lehčí konstrukce karoserie s novou platformou. Ta by měla dosahovat větší tuhosti než doposud, zároveň však uspoří hmotnost. Více se však dozvíme po slavnostním odhalení vozu v Los Angeles. Letošní autosalon zde startuje již 20. listopadu a potrvá až do 1. prosince.

Jan Mička
Diskuze (27)
14. 11. 2013 20:28
nějak se mi to nezdá...
4koncovky výfuku a WRXo, to se mi nechce věřit... Není to spíš STIčko, třeba 2litr? ;-\
14. 11. 2013 10:17
Re: Fotky
Já ho vídám rád, i když vím, že je takové divně rozšklebené.
Ovšem já ho vnímám jako výkonnou káru, což na něm oceňuju.
Vím, že je asi objektivně ošklivé, ale nevadí mi to u něj.
Avatar - deolator
13. 11. 2013 08:28
Re: Do kurzu harakiri poslat
Čistě můj osobní názor na design tohoto vozu - takovej ŠMUDLA... :-(
Avatar - JDM
13. 11. 2013 06:33
Re: Hlavně prosím
toho bych se nebál i u BRZ ukázali že v dnešní době se dá postavit dvoulitrová atmosféra se zadním náhonem která bude zábavná a splňuje naše limity .. takže u nového WRX věřím že na prvním místě bude zábava za volantem , protože jinak by subaru asi přišlo o většinu zákazníků .
12. 11. 2013 19:49
Hlavně prosím
žádné asistenty asistentů, krom DCCD a vypínatelného VDC. Žádné jakomagda prenárazové asistenty, které neasistují, respektive pomalu zpohodlní natolik řidiče, že ten bude překvapen, že volantem se točí....
Jasně - Subaru nevyniká designem(to je hodně jemný výraz) a v době, kdy jsem bugeye považoval za hnusné jsem si nemyslel, že jednou se jim v duchu omluvím, když vidím to dneska...áááleeee........je tu jedno velké ALE - zatím pořád drží "funfactor" pořádně vysoko a je to fajn auto na ježdění a "vyblbnutí". Kéž by tuhle vlastnost Velký Plejáďan zachovati ráčil..... čert vem ty hrany.......