Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky, jízdní dojmy, žebříčky a zajímavosti roku 2004

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Konec roku je dobrou příležitostí k ohlédnutí za novinkami a zajímavostmi, kterým jsme se v končícím roce věnovali na news.auto.cz. Pokud vám některý zajímavý článek unikl nebo si jen chcete připomenout některé okamžiky, pak je tento článek právě pro vás.

Začátek roku patřil tradičně dakarské rallye a zámořskému autosalonu v Detroitu.

Během února se vše chystalo na ženevský autosalon a premiéru nové Octavie, ale na Auto.cz dostaly prostor také kompletní statistiky německého hodnocení ojetých automobilů TÜV AUTOREPORT 2004. Slovensko získalo v Ženevě další velkou automobilovou investici, když se automobilku nedaleko Žiliny rozhodla postavit skupina Hyundai-Kia. Strategická pozice České republiky v automobilovém průmyslu v regionu střední a východní Evropy bude brzy minulostí (více zde )

V březnu jsme absolvovali první kilometry s novým Opelem Astra a velkým faceliftem prošel celý portál Auto.cz.

Po ženevské automobilové výstavě se zájem čtenářů soustřeďoval na novou Škodu Octavia a proto jsme se této novince podrobně věnovali hned několika samostatnými články. Odkazy na ně naleznete ve velkém shrnutí Vše o nové Octavii a Octavii Combi.

Nenechali jsme si ujít aprílový žertík s novou karosářskou verzí nové Škody Octavia Hatch. Napálit se nechala dokonce i některá renomovaná média v ČR. O tom jak dobře se nám měsíce před představením podařilo sestavit tvar nové Octavie Combi se můžete přesvědčit zde.

Lamborghini v květnu věnovalo supesportovní Gallardo italské Policii, v Asii se ke dnu oceánu vydala loď se čtyřmi tisícovkami Kií a Hyundaiů, my jsme absolvovali první kilometry s Peugeotem 407 a také byly vyhlášeny výsledky ankety International Engine of the Year 2004 .

K několika letošním kuriozitám patřila také pojízdná bota vyrobená na bázi Fiatu Bravo, Volvo XC90 postavené z Lega a za pozornost jistě stojí i video s Volvem, které se samo zaparkuje do řady stojících aut. O tom jak parkují řidiči Hummerů H2 na mnichovském letišti ze více dozvíte zde. Maybach na předvánoční pulty značkových prodejen vypustil transportní vlak pro své čtyřkolové skvosty.

V červnu jsme se ve Francii svezli s novým celohliníkovým dieselem 1.6 HDI (80 kW) v Peugeotu 206, v srpnu novým BMW 1 a v září jsme v Mnichově jezdili s novým BMW M5!

V září se automobily Daewoo přejmenovaly na Chevrolet a uskutečnil se podzimní svátek automobilů, tentokráte v Paříži.

Říjen přinesl hned několik novinek. Nejprve jsme se poprvé svezli s novým Fordem Focus, pak s Fordem Mondeo Titanium X s nejsilnějším čtyřválcovým dieselem 2.2 TDCi (114 kW) a nakonec jsme krátce vyzkoušeli Chevrolet Lacetti.

Zveřejnili jsme také rozhovor s autory studie Škoda Enve a na začátku listopadu jsme se v jižním Německu proháněli v prvním vznětovém kabrioletu od BMW.

Velmi vás zajímá levná novinka českého trhu - Dacia Logan - a proto jsme se s vámi v listopadu podělili o naše první zážitky z jízdy s tímto vozem.

Kontroverzní dvojčata Seatu - Toledo a Alteu - jsme pro vás postavili pěkně vedle sebe a ještě než se zima zeptala jsme projeli také Škodu Octavii Combi a Fiata Pandu 4x4 .

Automobilová zima pro nás začala už v listopadu na Winter Technic Drive v rakouských Alpách s BMW . Evropským autem roku se stala hybridní Toyota Prius, výsledek české ankety budeme znát teprve na začátku roku 2005.

Tak jako před rokem vám děkujeme za přízeň, kterou nám vašimi častými návštěvami vyjadřujete a pokud byste nám chtěli něco vzkázat využijte prosím diskuzi.

Ondřej Láník
Diskuze (3)