Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Astra odhalen díky úniku oficiálních fotografií

Jan Mička
Diskuze (75)
Nová generace Opelu Astra už není tajemstvím. Na internet unikly fotky produkční podoby vozu.

Současná generace Opelu Astra platí za jedno z nejbytelnějších a nepoctivějších aut svého segmentu, nové vydání však bude v mnohém jiné. V rámci snižování spotřeby bude až o 200 kilogramů lehčí (minimálně však o 120 kg), přijde o adaptivní tlumiče, které dle slov automobilky ani nebudou potřeba, a systém Start/stop by měl být součástí všech pohonných jednotek. Vůz jsme si již nedávno osobně vyzkoušeli, tehdy byl však ještě zahalen do maskovací fólie.

Jenže ta už je dnes minulostí. Na internet totiž unikly první oficiální snímky vozu, které jsou sice opatřeny vodoznakem zdrojového média, to ale na situaci vůbec nic nemění. Astra se po stránce vnějších tvarů docela podobá nové Corse, chytré přední světlomety IntelliLux jsou však o hodně ostřejší, a pozadu nezůstávají ani zadní svítilny připomínající Cascadu. Libí se nám výrazná boční linie táhnoucí se od předních blatníků a netradiční provedení posledního sloupku karoserie. Astra již není ta konzervativní boubelatá dáma – nyní je pěkně ostrá!

Interiér na fotografiích působí hodně honosným dojmem a ve srovnání s předchůdcem je minimálně o další generaci napřed. Členění přístrojového štítu s dvojicí masivních tubusů zůstalo zachováno, registrujeme však široký palubní počítač s modernější grafikou. Středobodem přístrojové desky je infotainment s dotykovým displejem a kompatibilitou se systémy Android a Apple.

Nová generace Opelu Astra se veřejnosti ukáže na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu, vzhledem k úniku prvních fotografií však brzy očekávejme pořádný balík oficiálních informací. Vůz se v prodeji objeví na podzim letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (75)
Avatar - wakantanka
2. 6. 2015 20:42
Re: Z Corsy?
tisíc ľudí - tisíc chutí >:D respektíve otázka zvyku >:D
2. 6. 2015 12:26
Re: Z Corsy?
Všetkého veľa škodí. Veľa tlačidiel je zle, žiadne ešte horšie. Táto Astra ich nemá tiež zrovna málo (aj keď Forda asi nedobehne už nikto), navyše je všetko maličké, tie najpoužívanejšie veci by mali mať rozmernejšie a intuitívnejšie ovládanie.
Táto Astra sa mi príliš nepáči asi aj preto, že sa mi vôbec nepáči tá pred ňou. Je síce trochu iná, ale štýl zachováva v každom smere, a ten je kameňom úrazu. Proste mi súčasný dizajnový jazyk Opla nesedí.
Avatar - wakantanka
2. 6. 2015 09:07
Re: Z Corsy?
Neporovnávam designové štýly, len spôsob. Myslím si že každý zo spomenutých výrobcov sa drží svojho designového jazyka a len ho ďalej viac či menej rozvíja. Veľa tlačidiel na volante ani ja nemusím, ale musím najprv vyskúšať. Mimochodom vo Forde síce je kvantum tlačítiek ale valnú väčšinu z nich človek použije tak raz za rok, možno ani to nie. Preto vítam to keď menej dôležité funkcie sa skryjú do menu trebárs infotainmentu. Ale nie je mi úplne po chuti keď mám cez infotainment ovládať skoro všetko ako to v poslednom vydaní predvádza P308.
Avatar - white label
1. 6. 2015 21:27
Re: Tak takle, panove, ano
Dobře, beru zpět, nikoli seniorům, ale důchodcům. Lepší? >:D ;-)
1. 6. 2015 19:41
Re: Tak takle, panove, ano
..nazivo som vcera stretol 2 nove TypeR v bielej a cervenej farbe ako isli z okruhu a vyzerali na ceste famozne a aj zaujimavy zvuk motora mali ked tomu nalozili..sam som bol milo prekvapeny ako dobre vyzerali v reale na ceste..