Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Insignia ukazuje svůj světlomet. Kolik napočítáte diod?

Martin Machala
Diskuze (15)
Ženevská premiéra se nám sice zatím ještě ani neblíží, Opel však pilně pracuje na tom, abychom se na novinku pořádně těšili. Tady je další střípek z nové insignie!

S novou, ještě zamaskovou insignií už jezdil kolega Martin Frei, před tím jsme si mohli prohlédnout fotky „tajných“ prototypů. A teď tady máme další kousek z nového opelu střední třídy – přední světlomet. Ten je samozřejmě vybaven technologií IntelliLux LED, nechybí matrix funkce. Tedy automatické přizpůsobení dálkových světel aktuálním podmínkám. Jednoduše jedete v dálkovém režimu a světlomety např. před protijedoucím vozidlem ztlumí segmenty, které by mohly řidiče oslňovat. Vyzkoušel jsem v astře a bylo to poprvé, co mě s podobným systémem za celou noční (asi hodinovou) cestu nikdo ani jednou neproblikal. A aut jsem potkal dost…

Nová insignia rozšiřuje počet diod ze šestnácti (Opel Astra) na dvaatřicet, což by mělo zaručit ještě efektivnější distribuci světla. Do zatáček pak lépe vidíte díky diodám reagujícím na natočení volantu. Součástí světlometů je také jakási dálková „bodovka“, která dosvítí až do vzdálenosti 400 metrů.

Samotný design pak vychází ze studie Monza Concept, která se představila v roce 2013. Uvidíme, do jaké míry bude monze odpovídat kompletní insignia!

Martin Machala
Diskuze (15)
Avatar - qwerty99
10. 11. 2016 21:30
Re: Reálná možnost
Tak pod toto bych se podepsal :-)

mam insi z 2014 (pofacelift), nemam jedinou vitku (pravda mam zatim najetych pouze 50 tisic), spotrebu mam 6,7 s automatem, ale v tom je hodne pocuku po praze.

a jak tady nekdo srovnava insignii s OIII, tak to tem lidem preju, to oktavka je nejen papirove o tridu niz, ale i konfortem a jizdnima vlastnostma i kdyz cenou konkuruje :-)

qwerty
10. 11. 2016 09:32
Re: Reálná možnost
Aj ja jazdim uz druhu insigniu. Dokopy mam na insignii cca 220 000km, tak nejaka ta skusenost uz je. Minule som siel kolegovym Superbom cestu Zilina - Praha a musim povedat, ze komfort podvozku velke sklamanie v porovnani s insigniou. nehovoriac o tom, ze v prahe som vystupil po 4hodinach cesty s bolavymi zadami... Rozhodoval som sa medzi novym superbom, ktory sa mi desingovo velmi paci, avsak odradil ma interier, ktory bohuzial neprekrocil svoj tien. Co sa tyka samotnej vybavy superb L&K, to uz som mal vsetko v insignii pred 3rokmi! Uz sa tesim na novu insignii :-)
10. 11. 2016 09:25
Re: Reálná možnost
...myslim, ze mas uplnu pravdu. Insignia cele rozvrzane auto, stary model so strasnym podvozkom a nizkou kvalitou motorov. katastrofalny desing interieru, maly priestor pre hody a to nema zmysel rozpravat a malom kufri... Nehovoriac o tom, ze ani skrabku nema!!! Paci sa mi ta myslienka, ze sused vymenil za oktavku, zostava uz len dodat " brat to videl " :-) V kazdom pripade, milujem nazory, ked nic na tom nemas najazdene a komentujes ;-)
Avatar - Bubáq
9. 11. 2016 18:59
Re: Reálná možnost
Tak jo.... ale doporučuju vyzkoušet! :-)
Avatar - Emel
9. 11. 2016 13:24
Re: Reálná možnost
Ještě s tím můžeme dělat to, že budeme kupovat ten "zbytek třídy" ;-)