Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Clio: výbavy a ceny

Libor Zezulka
Diskuze (22)
V půlce června Renault zveřejnil informace o třetí generaci modelu Clio. Nyní upřesnil, kdy vstoupí na evropské trhy a kolik bude stát.

Dne 16. června Renault současně v 16 zemích představil třetí generaci důležitého modelu Clio a ihned posadil vybrané zástupce motoristických médií za volant (Auto.cz mezi nimi nechybělo, takže jsme vám mohli okamžitě přinést krátké dojmy). Nyní Renault upřesnil, kdy vypustí nové clio do světa a co si za něj bude účtovat. Na domácím francouzském trhu bude prodej zahájen 16. září, objednávky lze podávat v celé síti Renault už od 22. srpna. Ceny ve Francii se budou pohybovat v rozmezí 11 800 – 21 200 eur.

Jako u jiných renaultů i třetí clio bude nabízeno v několika úrovních výbavy pro interiér a exteriér. Pro interiér budou dostupné čtyři stupně – Pack, Confort, Confort Pack Clim a Luxe, ze čtyř stupňů (Authentique, Expression, Dynamique and Privilège) bude možné vybírat také v případě exteriéru. Nejvyšší výbava Initiale (pro exteriér i interiér) bude dostupná výhradně pro motory 1.6 16V a 1.5 dCi. Výbava nového clia se ve srovnání s předchůdcem rozšíří, a to i o mnohé zajímavé prvky.

Základní výbava Renaultu Clio obsahuje například šest airbagů, ABS s EBA, elektrické ovládání předních bočních oken, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, výškově nastavitelný volant, posilovač řízení či dálkově ovládané centrální zamykání. Výbava Confort přidává například CD přehrávač nebo elektricky vyhřívaná zrcátka, výbava Confort Pack Clim pak manuální klimatizaci. Nejvyšší výbava Initiale obsahuje luxusní prvky jako kožené čalounění, 16palcová hliníková kola, hands-free, parkovací senzor a další.

Libor Zezulka
Diskuze (22)