Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

On-line premiéra Audi RS5 Cabriolet: Odpočítávání začalo

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Ostré Audi RS5 Cabriolet bude mít premiéru 6. září. Audi nás zatím napíná videosmyčkou, kterou ve 14 hodin vystřídá přímý přenos.

Otevřená RS5 se zatím prohání za patřičného a poměrně působivého zvukového doprovodu po tajném testovacím okruhu, ale instalované kamery míří logicky z auta ven. Je-li zachyceno staticky, je skryto pod plachtou. Představují jej dva piloti vozů Audi A5 v DTM: Švýcarka Rahel Frey a Ital Edoardo Mortara.

Skici a špionážní snímky ostrého kabrioletu se v médiích začaly objevovat již takřka před rokem. Není žádným tajemstvím, že RS5 bez pevné střechy bude mít pod kapotou nepřeplňovaný vidlicový osmiválec 4,2 l s výkonem 331 kW (450 k). Točivý moment přenáší sedmistupňová dvouspojková převodovka S tronic na všechna kola. Ano, RS5 je „quattro“ , nechybí mu launch control, tvrdý podvozek, větší a silnější brzdy a ostřejší řízení.

Také širší karoserii s aerodynamickými doplňky a sportovní interiér převezme z kupé. To mělo premiéru na jaře 2010 v Ženevě a po roce a půl prošlo hlavně vzhledovou modernizací.

První on-line představení nového modelu Audi v historii značky se uskuteční ve čtvrtek 6. září 2012 ve 14:00 našeho času. Buďte on-line u toho přímo v tomto článku. Přehrávaná smyčka se v uvedený čas změní na přímý přenos z premiéry. Na tu výstavní si musíme počkat až do Paříže.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)