Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Insignia: Meta 750.000 vyrobených kusů pokořena

David Bureš
Diskuze (14)
Opel Insignia se vyrábí od roku 2008, kdy se stala přímým nástupcem modelu Vectra.

Automobilka Opel slaví 750.000 vyrobených exemplářů modelu Insignia. Automobil aktuálně těží z modernizovaného provedení, které se na trhu objevilo v roce 2013. Loni Opel prodal přes 100.000 kusů Insignie, o 19 % více než v roce 2013.

Jubilejním exemplářem se stala Insignia OPC s karoserií kombi v modrém odstínu Arden. Taková barva není tak častá, nejvíce zákazníků Insignie volí černý nebo bílý lak. Vrcholná verze Insignie je poháněna přeplňovaným 2,8litrovým šestiválcem o výkonu 239 kW a 435 N.m. Tato síla dokáže kombi s pohonem všech kol katapultovat na stovku za 6,3 sekundy.

Insignia patří mezi nejprodávanější vozy střední třídy na evropských trzích, z mainstreamových modelů je na tom prodejně lépe jen Volkswagen Passat. Mezi největší trhy Insignie patří Velká Británie, Německo a Španělsko.

Na českém trhu je situace jiná, loni se u nás prodalo 468 Insignií, což mezi modely střední třídy znamenalo až osmé místo. Lépe než Insignia skončily mimo jiné Škoda Superb, Ford Mondeo a Mazda 6.

Zákazníci mají na výběr tři karosářské verze Insignie: liftback, notchback a kombi, které je dostupné i v terénní verzi Country Tourer. Vrcholné OPC je možné pořídit ve všech karosářských verzích. K dispozici je široké množství zážehových a vznětových agregátů, včetně přeplňované čtrnáctistovky se 103 kW, která je schopna spalovat LPG.

Opel Insignia se vyrábí v domovské továrně značky v Rüsselsheimu. V Číně nebo v Severní Americe se auto prodává jako Buick Regal, ten se však vyrábí přímo v Číně, respektive v Kanadě. Závod v Rüsselsheimu však letos začne vyrábět model Holden Insignia VXR, což bude převlečená Insignia OPC pro Austrálii a Nový Zéland. Auto se už v Oceánii prodávalo se znaky Opelu, po pouhém roce se však německá značka v roce 2013 z australského trhu stáhla.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - romgator
22. 1. 2015 11:28
Re: Opel teď jede
S tím made in Germany jsem to myslel tak, že jsem očekával auto na vyšší úrovní, zkrátka auto, které by odpovídalo německé technice apod. Vzpomeň si na Opel Kadet z první půlky devadesátých let. Nebo na Astru z devadesátých a řekni mi, jestli jsi měl pocit, že se jedná o auto, které by mělo mít hrdě cedulku made in Germany. Prostě ty auta neodpovídala technologii ani kvalitě země původu. Toto jsem tím chtěl říci.
Avatar - euro89
21. 1. 2015 19:09
Vauxhall
V článku není ani zmínka o Vauxhallu, je to číslo tedy jen za blesk nebo i s britským Vauxhallem dohromady?
Avatar - Kobler
21. 1. 2015 19:01
Re: No a další kusy
Jaká se montovala vrcholná verze motoru to Buicku? Je to shodné jako u Insignie OPC nebo se američanům serviruje něco lepšího?

Vím že by se to dalo vyhledat, ale předpokládám, že ty odpověd znáš. :-)
Avatar - Barrichello
21. 1. 2015 15:49
No a další kusy
jsou jako Buick Regal >:D
Avatar - 3_diamanty
21. 1. 2015 13:34
Re: gratulacia
to je v poriadku..... ... informacie clovek uvita rad o vsetkom co sa tyka predaja alebo vyroby aut ..... tu nie je co triedit..... informacie o vyrobe a predaji uvitam rad..... a cim viac tym lepsie ....

na niektore asi sice cakame marne ( spominany hyundai a jeho vyroba ) ale nevesajme hlavy.... snad nieco este pride :yes:

PS: mali ste v CZ aj rekordne predaje ak sa nemylim... nielen vyrobu ;-)

PS2: pravdepodobne su tu asi dolezitejsie clanky ako napriklad to vcerajsie video : na ridice se ruti kamion , je mu to uplne jedno ... ;-)

PS3: u nas vyroba aut mierne klesla ale nenaplnili sa negativne predpoklady .... klesla len velmi mierne..... nadalej vyrabame najviac aut v prepocte na obyvatela ... tusim vcera ci predvcerom som to pocul v relacii pozor zakruta v radiu o tom bola rec... tiez znaham info.... je to niekedy tazke najst spravne cisla