Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Zafira Tourer nyní s 1.6 Turbo (147 kW) a systémem IntelliLink

Jan Mička
Diskuze (0)
Nejnovější infotainment systém InelliLink je nyní dostupný také v Opelu Zafira Tourer. S nejvýkonnějším motorem stojí méně než 540 tisíc korun.

Multimediální systém IntelliLink jsme si na začátku letošního roku vyzkoušeli v modernizovaném Opelu Meriva a od nynějška si jej budete moci pořídit do větší Zafiry Tourer. Nový infotainment lze modifikovat podle individuálních potřeb uživatele a aby toho nebylo málo, nabízí široké možnosti konektivity s externími zdroji (USB, AUX, bluetooth).

Stejně jako v modernizované Merivě dokáže systém IntelliLink syntetickým hlasem přečíst příchozí textové zprávy nebo zobrazit fotografie z externích zařízení na sedmipalcovém displeji s novým grafickým rozhranním. Usnadněno je také samotné zadávání dat pro navádění k cíli – po hlasové aktivaci navigace stačí říci „zadat adresu“ a pak jen zřetelně vyslovit celou adresu najednou. Řidič tak prakticky nemusí sundat ruce z multifunkčního volantu.

Mimo nového infotainmentu nabízí Opel Zafira Tourer další novinku – přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.6 Ecotec Turbo s přímým vstřikováním paliva, výkonem 147 kW a točivým momentem 300 N.m. Agregát je standardně spojen s manuální šestistupňovou převodovkou. Maximální počet newtonmetrů je dostupný v širokém rozsahu od 1700 do 4700 otáček a akcelerace z klidu na 100 km/h kompaktnímu vanu zabere 8,9 sekundy. Oproti méně výkonným verzím je navíc nejsilnější Zafira snadno rozeznatelná – dostala dvě koncovky výfuku a červený nápis turbo na víku zavazadelníku.

Opel Zafira Tourer je s motorem 1.6 Ecotec Turbo a výbavovou linií Enjoy dostupný od 538.900 korun. Ve výbavě nechybí manuální klimatizace, sedmnáctipalcové disky, šest airbagů, tempomat, multifunkční tříramenný volant nebo autorádio CD 400 se sedmi reproduktory a USB konektivitou. Za lepší rádio CD 600 se sedmipalcovým displejem a systémem IntelliLink připlatíte 8.000 korun, nejlevnější navigaci (Navi 650) pořídíte za 14.000 korun.

Jan Mička
Diskuze (0)