Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: 2 x Suzuki ve sportovním

Ladislav Čermák
Diskuze (17)
Mezi novinkami s červeným S nechybějí dva rychlé modely

Z opačného konce nabídky pocházejí Suzuki Swift Sport a Suzuki Monster Grand Vitara. Zatímco prvně jmenovaný je novou produkční verzí známého Swiftu, Monster je extrémním závodním speciálem.

Suzuki Swift Sport

je evropskou premiérou vrcholného modelu řady Swift, který se v Japonsku představil už před rokem. Do Evropy přichází již důkladně prověřený a také ozdobený připomínkami na úspěchy ostré šestnáctistovky Suzuki Swift Super 1600 v seriálu JWRC. V Paříži se tedy představuje vlajková loď řady Swift se silným motorem, sportovními úpravami a velmi solidní výbavou. Od standardního Swiftu se odlišuje sportovním předním nárazníkem, velkými litými koly a sportovní koncovkou výfuku. Volit lze celkem z pěti barev. Uvnitř pak čeká červeno-černý sportovně střižený prostor, doplněný lesklými ozdobnými pásy kovového vzhledu. Ve standardní výbavě nechybí šest airbagů, ESP, EDS, anatomické přední sedačky a sada obvyklých sportovních doplňků. Pohon předních kol obstarává šestnáctiventilová šestnáctistovka VVT o výkonu 92 kW a 148 Nm se sportovním výfukem, s níž může sportovní Swift prchat dvousetkilometrovou rychlostí. Pětistupňová převodovka dostala větší spojku a ztužený podvozek tlumiče Monroe a 16" nebo 17" kola o rozměrech 195/50 nebo 195/45.

Suzuki Monster Grand Vitara

dokazuje, že místo pro opravdu šílené nápady se najde vždy. Speciál pro extrémní závod do vrchu Pikes Peak, pohání vysoce přeplňovaný šestiválec o výkonu 691kW! Nic bližšího o této šílené kreaci zatím známo není, pokračujeme ve zjišťování dalších informací.

Ladislav Čermák
Diskuze (17)
29. 9. 2006 18:06
Nárazník Swiftu
Ta část Swiftu kolem mlhovek jako by Fabii RS z oka vypadla :-)
29. 9. 2006 18:05
Re: GT4
Escudo je esi se nepletu obchodní název Vitary v USA...
29. 9. 2006 13:19
Svišť...
Svišť je fajn, i "obyčejná" verze. Malé, hezké a poměrně pohodlné auto... na to, jak je malý.... Moc se Suzuki povedl.
29. 9. 2006 12:44
Re: plakát
Zdravím, doplněno
29. 9. 2006 12:16
plakát
Jestli mohu poprosit redakci, udělejte mi z toho závoďáku plakát. Stačí ty 3 akční fotky. Díky.