Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 207: pohled z blízka

Libor Zezulka
Diskuze (34)
Peugeot prozradil, že do Frankfurtu přiveze nové kupé 407. O ještě významnější novince, malé 207, zatím mlčí.

Na autosalonu ve Frankfurtu se s určitostí předvede nové kupé 407, jež nahradí elegantní, ale už zastaralé kupé 406. Navzdory původním předpokladům se v Německu zřejmě neobjeví nástupce veleúspěšné 206, jehož velkolepá premiéra proběhne až na autosalonu v Ženevě příští rok. Neoficiálních informací a fotografií se o nové 207 dosud nasbírala spousta, naposled se jí pod sukni podíval britský Autoexpress, jenž v tištěném magazínu přinesl nové fotografie a upřesňující informace.

Důležitým poznávacím znakem nového „lvíčka“, jenž se kupříkladu v České republice několikrát stal nejprodávanějším dováženým vozem a i dnes dosahují jeho prodeje úctyhodných čísel, bude odvážný design. Po vzoru modelů 407, faceliftované 307, 107 či 1007 dostane i 207 usměvavou přední část s protaženými světlomety. Velké změny nastanou uvnitř. Zlepší se kvalita použitých materiálů i jejich zpracování, lepší bude i pozice za volantem, zvětší se také místo v oblasti hlavy na zadních sedadlech.

Peugeot chce mít z 207 zábavné auto, a tak mu daruje ostré řízení. Základní pohonnou jednotkou bude zážehová 1.1, další volbou bude 1.4 a nová 1.6 vyvinutá společně s BMW. Nejsilnější variantu bude pohánět zážehový motor 2.0 litru s výkonem okolo 135 kW. Z naftových motorů bude možno vybírat mezi 1.6 HDI a 2.0 HDI. Také Autorexpress předpovídá premiéru na ženevský autosalon příští rok.

Libor Zezulka
Diskuze (34)