Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot se vrátí na Dakar. S dvoukolkou a Sainzem!

Michal Fokt
Diskuze (3)
Francouzi posilují své sportovní aktivity. Po vstupu do WTCC mají v plánu se vrátit i na nejnáročnější vytrvalostní rallye světa.

Koncern PSA je po částečném převzetí Číňany a částečném zestátnění snad z nejhoršího venku a nastal čas zase si trošku napravit pošramocenou pověst na závodních tratích. Dost možná to souvisí s filozofií udělat z Peugeotu tu výrazně prestižnější značku koncernu, ale právě "lev" teď bude bojovat s konkurencí na okruzích ...i mimo ně. Nepůjde však o tak ambiciózní projekt, jakým bylo závodění v Le Mans LMP1 s dieselovým prototypem.

Letos se objeví v cesťácích WTCC Loeb a Muller za volantem speciálu na bázi modelu C-Elysée a příští rok k tomu přibude další kratochvíle - Peugeot se vrátí po 25leté pauze dokonce na rallye Dakar! Nebude však, patrně z důvodu udržení nákladů na uzdě, stavět žádné monstrum, ale pouze auto s pohonem jedné nápravy.

Zatím není známo, zda půjde o 208, 308 nebo některý z crossoverů, ani jestli bude postaven podle regulí kategorie T1 nebo T2, naopak téměř jistý se zdá být jeden z pilotů - Peugeot Sportu totiž na tři roky podepsal sám Carlos Sainz! Hovoří se ale také o absolvování jedenáctinásobného šampiona Dakaru Stéphana Peterhansela.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - peV
18. 3. 2014 14:52
Re: O Peugeotu na Dakaru
Novinka to není, ale že by jen FWD? Není to divný?
17. 3. 2014 17:51
Re: O Peugeotu na Dakaru
ale to nevadi, v Blesku to zjistili ted :-!
17. 3. 2014 17:49
O Peugeotu na Dakaru
se mluví už od loňského prosince: [odkaz]