Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche má nového šéfa, Oliver Blume se dosud staral o výrobu

David Bureš
Diskuze (0)
Oliver Blume byl do funkce šéfa Porsche jmenován kvůli svým zkušenostem v oblasti výroby. Právě do produkce chce automobilka v následujících letech výrazně investovat.

Rošáda ve vedení značek koncernu Volkswagen Group po vypuknutí kauzy Dieselgate pokračuje. Změnu na postu předsedy výkonné rady hlásí i Porsche, Oliver Blume od 1. října střídá v této pozici Matthiase Müllera, který minulý týden převzal nejvyšší výkonnou funkci u mateřské skupiny Volkswagen.

Blume od roku 2013 působil v Porsche jako člen výkonné rady zodpovědný za výrobu a logistiku. Jeho nástupce v této funkci bude teprve oznámen. V minulosti Blume pracoval u Audi, mimo jiné jako výkonný asistent pro výrobu. Pět let pak byl u Seatu zaměstnán v oblasti produktového plánování.

Na Bluma čeká zajímavá práce. Automobilka hodlá v následujících pěti letech investovat 1,1 miliardy eur (cca 30 miliard korun) do svých výrobních závodů. Domovská továrna v Zuffenhausenu bude rozšířena, aby zde od léta 2016 bylo možné po boku 911 a Boxsteru vyrábět též model Cayman. Rovněž se počítá s výstavbou nové motorárny a lakovny.

Tyto plány jsou hlavním důvodem, proč Müllera na pozici šéfa Porsche nahradil právě Blume. Nový předseda výkonné rady má s oblastí výroby dlouholeté zkušenosti, dokonce dohlížel na přípravu těchto plánů.

Nový předseda výkonné rady není jedinou změnou ve vedení Porsche. Ke Škodě odchází vedoucí prodejů a marketingu Bernhard Maier, kterého v této funkci nahradí Detlev von Platen. Ten v minulých sedmi letech šéfoval severoamerickému zastoupení značky.

Finanční ředitel Porsche Lutz Meschke se pak nově stává místopředsedou výkonné rady. Jeho předchůdce Thomas Edig opustil firmu, když se na konci září stal vedoucím oblasti lidských zdrojů u Volkswagen Užitkové vozy.

Dosavadní šéf Porsche pak není jediným členem vedení značky, který přechází do ústředí Volkswagenu. Skupina oznámila, že dosavadní mluvčí stuttgartské automobilky Hans-Gerd Bode nahradí vedoucího komunikace Volkswagen Group Stephana Grühsema. Ten byl dlouholetým spolupracovníkem bývalého ředitele koncernu Winterkorna, zatímco Bode se podle agentury DPA považuje za důvěrníka nového šéfa Mülllera.

David Bureš
Diskuze (0)