Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přeplňovaný osmiválec Dodge Hellcat se dá namontovat i do náklaďáku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Summit Truck Bodies na sebe upozornila pěkně netradiční úpravou nákladního vozidla International Loadstar 1700, jehož původní pohonnou jednotku nahradila osmiválcem Hellcat z produkce automobilky Dodge.

Summit Truck Bodies, sídlicí v kansaském Wathena, se specializuje na výrobu nástaveb s vysokozdvižnými plošinami montovaných podvozky užitkových vozidel severoamerických značek.

Pro veletrh Conexpo CON/AGG pořádaný v první polovině letošního roku v Las Vegas a zaměřený na nové produkty a technologie ze všech průmyslových odvětví stavebnictví si tato firma připravila velmi zajímavý poutač.

Ten na první pohled působí jako velmi pečlivě udržovány International Loadstar 1700 z první poloviny sedmdesátých let, který doplnila moderní nástavba s vysokozdvižnou plošinou z produkce společnosti Summit Truck Bodies.

Ve skutečnosti pochází z roku 1973 pouze kabina tohoto atraktivního náklaďáku, zatímco podvozek pochází z produkce značky Ram Truck a motor nese značku Dodge.

Základem tohoto vozidla je totiž podvozek nejvyšší modelové řady Ram Trucks s označením 5500, který sice tvoří tradiční žebřinový rám a vzadu je tuhá náprava, ale jedná se o nové komponenty, které jsou dimenzovány tak, aby si poradily i s výkony kompresorem přeplňovaného osmiválce Hellcat.

Tato pohonná jednotka totiž i pod kapotou náklaďáku neztrácí nic ze své síly a disponuje výkonem 527 kW (717 k), zatímco nejvyšší točivý moment je 881 N.m. Sériový International Loadstar 1700 přitom mohl v první polovině sedmdesátých let disponovat výkonem maximálně 157 kW (214 k).

Vedle podvozku ze současné produkce značky Ram Trucks a extrémně výkonné pohonné jednotky se tento nákladní vůz může pochlubit i svým interiérem, v němž jsou použita sedadla, volant, přístrojový štít i multimediální systém z Dodge Challenger SRT Hellcat.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barry Lyndon
28. 3. 2017 14:09
no vida
a pak, že to bez dieselu nejde >:D