Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej vozů Volkswagen meziročně poklesl

Jan Mička
Diskuze (2)
Německý automobilový koncern Volkswagen v červenci zaznamenal meziroční pokles počtu dodaných aut vlajkové značky VW o půl procenta na 466.100 vozů. Od začátku roku nicméně počet dodaných aut na trh vzrostl téměř o čtyři procenta na 3,38 milionu vozů.

Počet dodaných aut značky VW od konce roku 2009 meziročně klesl pouze ve dvou měsících. "Vzhledem k pokračování nejistých ekonomických podmínek v příštích měsících pozorně sledujeme vývoj na světových automobilových trzích," uvedl šéf prodeje VW Christian Klingler. "Situace na trhu zůstává obtížná," dodal.

Volkswagen se nyní podobně jako další automobilky potýká se slabou poptávkou na evropském trhu. Tu se mu ale na rozdíl od některých konkurentů daří kompenzovat zvyšováním prodeje v Asii a Severní Americe.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž mladoboleslavská Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 nicméně hodlá předstihnout konkurenty Toyota a General Motors a stát se největším výrobcem automobilů na světě.

Součástí koncernu Volkswagen jsou i značky Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Seat. Loni firma převzala rovněž výrobce sportovních vozů Porsche.

ČTK

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - Ja Prvni 123
14. 8. 2013 18:34
Hmm...
kdy už někomu dojde, že lidstvo prostě NEPOTŘEBUJE tolik milonů nových aut ročně?
:-!