Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA: nové převodovky MCP v továrně ve Valenciennes

Libor Zezulka
Diskuze (10)
Ve výrobním závodě PSA ve Valenciennes 5. dubna 2006 slavnostně otevřel prezident PSA Jean-Martin Folz nový provoz na výrobu manuálních pilotovaných převodovek MCP.

Ve výrobním závodě skupiny PSA Peugeot Citroën ve Valenciennes 5. dubna 2006 slavnostně otevřel prezident PSA Jean-Martin Folz nový provoz na výrobu manuálních pilotovaných převodovek MCP. Šestistupňové převodovky s elektronickým řízením představují významnou položku v inovačních plánech skupiny PSA Peugeot Citroën. Kapacita roční produkce přes 800 000 převodovek dává práci celkem 2200 zaměstnancům a ze skupiny PSA Peugeot Citroën tak v dané oblasti dělá zaměstnavatele číslo jedna.

Nový provoz respektuje standardy PSA co do kvality výrobků, zlepšování pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a ergonometrie. Projekt stál 290 milionů eur na investicích do výstavby a vybavení, dalších 140 milionů šlo do oblasti výzkumu a vývoje. Nová převodovka byla vyvinuta z klasické šestistupňové mechanické, ale umožňuje volit mezi automatickým a manuálním režimem. Elektronické řízení spojky podstatně zlepšuje výkon a jízdní vlastnosti, přičemž značně snižuje spotřebu pohonných hmot.

Nové převodovky se budou postupně montovat do vozů Peugeot a Citroën střední třídy, ať už benzínových, nebo dieselových verzí.

Libor Zezulka
Diskuze (10)
6. 4. 2006 20:17
Re: bez titulku
>:D >:D :yes: