Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ram Promaster: Fiat Ducato míří za Velkou louži

Michal Fokt
Diskuze (60)
Chrysler nám představuje nejnovější přírůstek rodiny pracovních automobilů značky Ram. Jedná se o přejmenovanou dodávku Fiat Ducato.

Včera jsem informoval o tom, že byl v Americe na video natočen důkladně kamuflovaný Fiat Qubo a špioni z KGP Photography v souvislosti s ním zmiňovali, že by se mělo jednat o chystaný model Ram Promaster. Vše bylo uvedeno na pravou míru vzápětí, když Chrysler oficiálně zmíněný vůz představil.

Jak správně v diskuzi tvrdil náš čtenář Shamal, jedná se o Fiat Ducato, jenž dostal novou masku chladiče s beraní hlavou, to však není jediný rozdíl oproti italskému dvojčeti. Promaster se totiž bude nabízet s benzinovým motorem Pentastar V6 3,6 l o výkonu 209 kW a s točivým momentem 352 N.m, zkombinovaný se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Současně ale bude v prodeji i vrcholná naftová motorizace Ducata – třílitrový čtyřválec s výkonem 130 kW při 3500 otáčkách a točivým momentem 400 N.m již při 1400 otáčkách. Ten se dodává stále výhradně se šestistupňový robotizovaným ústrojím Comfort Matic.

Vůz z pohonem předních kol bude existovat ve 13 různých karosářských variantách a pro potřeby amerického trhu bude vznikat v továrně v mexickém Saltillo, společně s některými verzemi Ram 1500 a Ram Heavy Duty. Chrysler v tomto autě vidí velký potenciál, v Americe jezdí odhadem 3,1 milionu vozů této kategorie, přičemž téměř 61 % je starších 10 let a dalších 32 %je ve věku 4-9 let. Řada z těchto vozů se už nevyrábí a jako důvod tak velkého podílu více než desetiletých vozů vidí automobilka jejich v současnosti chybějící alternativu, kterou by mohl být právě některý vůz z řady Ram Promaster.

Jestli nakonec dojde k obohacení nabídky značky Ram i o obě včera avizované variace na vozy Fiat Doblo a Qubo, není jisté, nicméně Chrysler se netají tím, že se mu propojení s Fiat Professional líbí a rád by jej dále prohloubil. I přes to všechno, na videu zachycené Qubo asi nebude ten případ. Kamufláž sice může skrývat kdeco, ale jak si všiml náš čtenář Wolff, vůz má kola s pěti šrouby, zatímco Qubo má standardní „čtyřdíru“, což zcela jasně ukazuje, že jde o mulu, skrývající techniku chystaného malého Jeepu.

Našim čtenářům děkujeme za účast na pátrání. :- )

Michal Fokt
Diskuze (60)
Avatar - Barrichello
8. 2. 2013 09:58
Re: Konečně
Myslím že to bylo už součástí produkt plánu v roce 2009, na konci roku když Fiat vstoupil do chrysleru a azčal tam ralizovat svojí politiku
Avatar - Vencos
7. 2. 2013 22:54
Re: Chrochták
Já ti teda nevim,kde si kdy viděl v našich končinách velkej pickup :-)

Samozřejně v těch Heavy Duty vcelku oblíbený jsou, protože utáhnou nesmysl,ale jinak dýzl nikdo nepotřebuje
Avatar - Vencos
7. 2. 2013 22:48
Re: Chrochták explanation
je to tenoučký, tvrdý a sedíš vzpřímeně jako na židli ;-) jasná židle :-!
Avatar - KubikCv
7. 2. 2013 21:45
Re: Chrochták explanation
židlička >:D
[odkaz]

židlička asi jako je v nákladních autech...absolutně bez otřesů.

Nemá cenu polemizovat :-)
Avatar - Vencos
7. 2. 2013 21:36
Re: Chrochták
Ozzman má ale vcelku recht, kvalitní naftu dostaneš jen ve velkejch městech blízko západního pobřeží. Potažmo ty dýzly si kupujou předevšim v kalifornii, kde jsou vcelku běžnou záležitostí od pradávna (taky je tam nejdražší benzín v USA)