Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic: Sportovní SUV má 285 koní

David Bureš
Diskuze (27)
Proti stávajícímu Evoque s motorem Si4 je nová verze Autobiography Dynamic výkonnější o 45 koní.

Range Rover Evoque se dočkal nové výkonné verze, která se světu poprvé představí na blížícím se autosalonu v Ženevě. Britský Autocar píše, že varianta Autobiography Dynamic zatím zaujme pozici dříve plánovaného 300koňového provedení RS, které bylo odloženo na pozdější dobu.

Pod kapotou Evoque Autobiography Dynamic pracuje přeplňovaný benzinový dvoulitr o výkonu 210 kW (285 koní) a točivém momentu 400 N.m. Proti motoru Si4 se jedná o nárůst 33 kW a 60 N.m. Agregát spolupracuje s devítistupňovým automatem ZF, který je upraven pro sportovní jízdu, poháněná jsou všechna kola.

Silnější motor doplňuje upravený podvozek. Součástí vylepšení je přepracovaná geometrie zavěšení, tužší pružiny, upravený brzdový systém a překalibrované adaptivní tlumiče. Vektorování točivého momentu pomocí brzd (tzv. systém TVB) omezuje nedotáčivost na všech čtyřech kolech. Díky tomu má být Evoque agilnější v zatáčkách.

Novinkou je rovněž aplikace Land Rover InControl, díky které si řidič může synchronizovat chytrý telefon s multimediálním systémem auta. Data z vybraných aplikací se následně zobrazují na obrazovce v kabině vozu. Systém je funkční s telefony s operačním systémem Android nebo iOS.

Evoque Autobiography Dynamic je možné poznat již zvenku. Výkonný baby-Range dostal novou masku chladiče, nižší přední spoiler nebo nová 20palcová kola z lehkých slitin. Chybět samozřejmě nemůže nápis Autobiography, který je umístěn na dveřích zavazadelníku a výdeších v předních blatnících.

Karoserie automobilu na přiložené fotografii je lakována novou oranžovou metalízou Phoenix Orange. Za příplatek je dodáván kožený interiér Dynamic Plus se sportovními nebo klimatizovanými sedadly v jedné ze čtyř nabízených barev.

V nabídce budou dvě verze Autobiography. Ta základní nabídne pouze upravený vzhled, Autobiography Dynamic přidá i silnější motor.

David Bureš
Diskuze (27)
Avatar - salamoon
18. 2. 2014 19:13
take krasne sedadla...
...a bez ventilacie. :-(

inak nadherne auto,v 5d verzii sa mi paci este viac ako v 3d verzii.... :yes:

btw uz su zname nejake vysledky spolahlivosti? zlepsili sa RR oproti predchadzajucej generacii?
18. 2. 2014 15:39
Re: krajsi ako macan
1.) Tak smajlík za tebou citovanou větou nestačí? Musím napsat něco jako "!!!Pozor, humor, nemyslím to špatně!!!" ? Tak to pardon ;-)

2.) A topper pokračuje "aj ked zrejme o macan sa postara vacsi RR sport", čili zjevně chápe, že nejde o přímé konkurenty... Alespoň já jsem to z jeho sdělení pochopil.

Gró mého příspěvku bylo o tom, že topper dle mého skutečně diskuzně vyspěl a dá se s ním počítat jako s normálním diskutérem, který má co říci. Jeho názor mi přišel relevantní - to neznamená, že s ním do puntíku souhlasím, nicméně má hlavu a patu. Není k smíchu.

Ps.: Mě také design SUV od Porsche prostě nesedí a RR jak obecně, tak po jednotlivých modelech řadím výš. 911 a jiné sportovní deriváty (včetně Panamery), to je jiné kafe.
18. 2. 2014 15:00
Re: Mazel...
No na 12 jsem se musel hodne snazit :-)
18. 2. 2014 13:57
Mazlíček
Z tohohle auta jsem úplně hotový, hned bych ho bral. A tahle oranžová je snová. Tohle se jim opravdu povedlo... Klobouk dolů... :-)
18. 2. 2014 13:22
to je krasavec
wau! :yes: