Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Sport Red: Speciální edice na počest královny

David Bureš
Diskuze (0)
Přestože se jmenuje Red (anglicky červený), bude tato série nabízena i v dalších barvách.

Britská královna Alžběta II. letos slaví 60 let na trůnu. Land Rover k této příležitosti představuje model Range Rover Sport v edici Red. Automobil je možné pořizovat i na českém trhu.

Vůz je k dostání ve čtyřech barevných provedeních: v šedé Orkney, černé Santorini, Fuji a červené Firenze. Název Red tak neodkazuje na barvu karoserie, nýbrž na červené prvky na bočních přívodech vzduchu a na červené logo „Sport“ na zádi.

Důležitým prvkem je dále aerodynamický bodykit, díky kterému tento Range Rover působí sportovnějším dojmem. Specialitou jsou i 20palcová kola z lehkých kovů, která jsou lakována lesklou černou.

Uvnitř na posádku čeká rozšířený balíček kožených potahů s kontrastními švy a leskle černé prvky dekoru na palubní desce. Na hlavových opěrkách se objevuje nápis Sport, který v červeném provedení zdobí rovněž koberečky.

Čalounění může být ve čtyřech barevných provedeních, označených Pimento Red, Cirrus, Lunar Grey a Ebony.

Pod kapotou pracuje vznětový šestiválec 3,0 SDV6, který v rámci lehké modernizace vozu pro modelový rok 2012 posílil ze 180 na 188 kW. Jednotka spolupracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Základem auta je takřka plně vybavený model Range Rover Sport HSE. Pokud budou oba vozy podobně vybaveny, je verze Red levnější, na českém trhu stojí 2.288.872 Kč.

David Bureš
Diskuze (0)