Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Laguna: Nástupce se představí 6. července

David Bureš
Diskuze (63)
Chystaný Renault se má stát nástupcem modelů Laguna a Latitude. Do prodeje vstoupí před koncem roku.

Automobilka Renault si pro letošní rok připravila hned pět novinek. Jedním z nich bude i nový model střední třídy. Ten výrobce doposud nazýval Laguna, novinka má ale podle některých zpráv dostat jiné jméno. Spekuluje se o použití názvu Atalans.

Z informací francouzského serveru L’Argus vyplývá, že premiéra nového vozu proběhne 6. července. Široká veřejnost si pak novinku bude moci prohlédnout na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Výroba bude probíhat ve francouzském závodě Douai.

Dřívější špionážní fotky automobilu dokazují, že po vzoru posledních modelů značky dostane příď s výrazným logem Renaultu. Ve srovnání s předchůdcem má být design auta mnohem emotivnější, fluidnější a odvážnější.

Základem nástupce Laguny bude modulární platforma CMF, představená například již v Espace. Zatímco dnešní Laguna je nabízena ve třech karosářských verzích (liftback, kombi a kupé), u nástupce se počítá se dvěma variantami. Z nabídky má zmizet kupé, liftback nahradí sedan – auto bude cílit na čínské zákazníky, kde je tento druh karoserie velice oblíbený. Jako první na trh vstoupí sedan, kombík bude následovat s asi půlročním zpožděním.

Automobil nabídne bohatou nabídku příplatkové výbavy. Ta zahrne nejnovější generaci multimediálního systému R-Link či jízdní pomocníky jako aktivní parkovací asistent, adaptivní tempomat nebo rozeznávání dopravních značek. Dále bude k dispozici systém natáčení zadních kol 4Control, adaptivní podvozek nebo diodové světlomety.

Z pěti letošních novinek Renaultu známe tvary již dvou. Nový Espace byl na český trh uveden minulý týden, v létě se začne prodávat crossover Kadjar. Prodej nového sedanu střední třídy bude zahájen před koncem roku. Na výstavní premiéru zatím čeká pick-up a levné miniauto, které bude navrženo pro indický nebo jihoamerický trh.

David Bureš
Diskuze (63)
Avatar - AUDIRS6
26. 3. 2015 21:44
Re: To bude nezvyk, ten sedan
vidim, ze si zase v klasickej nalade... >:-[]
( myslene: nedokazes ho ignorovat ? ;-\ ) ;-)
Avatar - AUDIRS6
26. 3. 2015 21:07
Re: Tohle
diky ;-)
a tebe nech sluzi 508 GT k spokojnosti ;-)
Avatar - beibej
26. 3. 2015 21:02
Re: Laguna už se nebude jmenovat Laguna
Laguna měla jen tři generace a kupující ji viděli jen jako tu nespolehlivou kraksnu. Za čož mohla druhá generace. Že třetí je kvalitativně lepší se už do povědomí nedostalo. Proto je lepší marketingově udělat tlustou čáru a začít něco nového co bude s kvalitou lepší kamarád než ta dvojka. To se dá pochopit jednoduše, ale proč Toyota zařízla Corollu mi už moc smysl nedává.
26. 3. 2015 21:00
topka
tak toto je dosť blbá ilustrácia vdaka Bohu neviem či ste videli fotky z testovačiek ale ak nie tak kuknite.. [odkaz] ja si myslím a verím že ta nová laguna resp atalans či už tak či onak sa ten model bude volať.. bude vyzerať skvele..
Avatar - speedfred
26. 3. 2015 20:44
Re: Tohle
tak veľa štastia k RS6.
PS ešte A7 stojí za pohľad zozadu :yes: