Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault ReFour: Vize stylového francouzského minivozu

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Pamatujete si na jednoduchý a oblíbený Renault 4? Designér Kayvan Naderi ano, a tak se rozhodl čtyřku vzkřísit návrhem stylového městského minivozu.

Chybí Fiatu 500 a Mini rival z Francie? Tímto směrem se ubíral designér Kayvan Naderi když vytvářel nový projekt. Nakonec se zaměřil na oblíbený a na některých místech Evropy stále v relativně hojném počtu jezdící Renault 4. Inspirován tímto lidovým vozítkem, rozhodl se Naderi udělat jeho transformaci ve stylový městský minivůz po vzoru výše jmenovaných automobilů z Itálie a Británie.

Automobil je zvaný ReFour a jeho vzhled má nádech retra, byť s původní praktickou karoserií klasické čtyřky nemá nový návrh mnoho společného. Virtuální vůz je založen na hliníkovém šasi, které je osázeno barevnými termoplastickými panely. Tato metoda byla údajně zvolena pro snížení váhy, znemožnění koroze a vůz navíc nepotřebuje klasický lak.

Originální Renault 4 pak byl vyráběn v letech 1961 až 1992 a jedná se o vůbec první rodinný automobil Renaultu s pohonem předních kol. Čtyřka byl nabízena s motory o objemu 0,7 až 1,1 litru spojenými se tří nebo čtyřstupňovou manuální převodovkou.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Avatar - Stejsn
3. 7. 2015 10:18
Vykulenej ksicht
bezzubýho dědka. No nazdar... 8-s
2. 7. 2015 19:11
Re: Nechutne krásne
Nádhera! Krásné linie,jedno z nejkrásnějších aut co jsem kdy viděl :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - pumpkin
2. 7. 2015 18:54
Nechutne krásne
Keď som to videl ráno, chcelo sa mi zvracať, ale teraz tomu prichádzam na chuť. Je tam plno zaujímavých dizajnových riešení a odkazov. Aj tak ale žasnem, že R4-ka bola inšpiráciou pre tak odlišné autá, ako je ReFour, Duster, ale aj prvé Kangoo.
Avatar - praděda7
2. 7. 2015 12:53
ReFour
S něčím takovým bych mile rád jezdil ráno pro rohlíky...pěkné... :yes: Jo, až na to zadní okno/dveře...to mě připomíná pohřebák... :no:
Avatar - Bubáq
2. 7. 2015 12:52
Ne, nelze ho označit ani za hezký ani za elegantní...
... ale přesto se mi líbí! Trochu popracovat (ale ten oblouk předního skla ponechte!), a hned je tu příjemný konkurent pro Mini!