Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Truck Racing: Český tým zvítězil v prvním závodě sezóny

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
První podnik letošní sezóny Evropského šampionátu trucků se jel v anglickém Donningtonu a vítězem tohoto závodu se stal Markus Östreich z českého týmu MKR Technology.

O víkendu 23. a 24. dubna se jel první z deseti závodů Evropského šampionátu trucků v anglickém Donningtonu. Český tým MKR Technology, podporovaný společností Renault Trucks, do závodu nasadil tři závodní tahače.

V sobotu 23. dubna Markus Östreich zajel nejlepší čas v měřeném tréninku a do pohárového závodu odstartoval z první pozice. Hlavní závod následně vyhrál suverénním stylem start-cíl. Za ním pak na druhé pozici dojel úřadující šampion Antonio Albacete (MAN) a třetí byl Uwe Nittel (MAN). Čtvrté místo patřilo Davidu Vršeckému s Buggyrou. Adam Lacko dojel při své premiéře za volantem tahače MKR Technology na páté pozici a týmový kolega Bösiger skončil šestý.

Při sobotním odpoledním hendikepovém závodě startovali Lacko a Bösiger z druhé řady. Během strkanic v prvním kole se na první pozici dostal Adam Lacko a dlouho závod vedl. V závěru závodu, ale jeho chyby využil druhý Albacete a dostal se na vítěznou pozici. Třetí byl opět Uwe Nittel. Markus Östreich v tomto závodě skončil osmý a Markus Bösiger desátý před jedenáctým Davidem Vršeckým s Buggyrou.

Stejně jako v sobotu i v neděli 24. dubna Markus Östreich ovládl nejprve měřený trénink, v němž byl druhý nejrychlejší David Vršecký. Nedělní hlavní závod se tak pak stal v podstatě kopií toho sobotního a Östreich opět zvítězil stylem stylem start-cíl. Na druhém místěm dojel Jochen Hahn a na třetím Antonio Albacete, oba s tahači MAN. David Vršecký s Buggyrou byl tentokrát pátý a Markus Bösiger šestý. Adam Lacko pro technické potíže závod nedokončil.

V handicapovém závodě se Östreich ze čtvrté řady probojoval na třetí místo a na stupních vítězů doplňoval prvního Jochena Hahna a druhého Uwe Nittela. Na čtvrtém místě dojel David Vršecký a na pátém Markus Bösiger. Adam Lacko kvůli potížím z hlavního závodu odstartoval z posledního místa, ale i tak se dokázal probojovat až na šestou příčku. Tu nakonec musel nedobrovolně znovu pro technické problémy opustit.

Markus Östreich po prvním závodním víkendu vede Evropský šampionát trucků s 51 body. Druhý je Uwe Nittel (39 bodů) a třetí Antonio Albacete (37 bodů). Mezi týmy je s 82 body první Cepsa Truck Sport Lutz Bernau (MAN), druhý MKR Technology (Renault Trucks) má 80 bodů a třetí Buggyra má 47 bodů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)