Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Samsung QM3: Malé SUV Renault Captur ve verzi pro Koreu

David Bureš
Diskuze (0)
Malé SUV na základech Clia se v nabídce korejské značky zařadí pod model QM5, což je přeznačkovaný Renault Koleos.

Renault Captur se bude prodávat i v Jižní Koreji, a to s označením Samsung QM3. Je to poprvé, kdy byl jako první představen Renault a až poté Samsung. Dosud si tyto automobilky měnily své modely opačným směrem.

QM3 se proti originálu liší jen změněnými znaky, jinak jsou oba vozy stejné. QM3 tak zůstaly tvary podobné čtvrté generaci Renaultu Clio s výraznou maskou chladiče. Pouze se v ní místo nápadného kosočtverce Renaultu objevuje oválné logo Samsungu.

Fotografie interiéru Samsung nezveřejnil, je však takřka jisté, že i kabina zůstane stejná s Capturem.

Zveřejněny nebyly ani informace o nabízených motorech. Pro výchozí Renault jsou z benzinových motorů k dispozici 0,9 TCe (66 kW) a 1,2 TCe (88 kW), z turbodieselů je tu 1,5 dCi (66 kW).

Samsung chce modelem QM3 nalákat především mladé zákazníky, podobně hovoří i Renault o Capturu. Mladé má třeba zaujmout možnost dvoubarevné karoserie. Na korejském trhu se vůz začne prodávat v druhé polovině roku.

Francouzská automobilka Renault vlastní většinový podíl v Samsungu. Oba výrobci si vyměnily už čtyři modely – Samsung QM5 (Renault Koleos), Samsung SM3 (Renault Fluence), Samsung SM5 (Renault Latitude) a Samsung SM7 (Renault Talisman). Poslední jmenovaný Renault je primárně určen pro Čínu.

David Bureš
Diskuze (0)