Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT ukáže ve Frankfurtu nový koncept

Diskuze (16)
Stánek španělské automobilky bude místem premiéry vize nového modelu.

SEAT zveřejnil upoutávku na nový koncept, který se představí na letošním frankfurtském autosalonu. Automobil je však zakryt červenou plachtou. Španělská automobilka dala pouze vědět, že se má jednat o vzrušující koncept. Tvary skryté pod červenou plachtou naznačují, že představený vůz bude sedan nebo liftback.

Na jaře byla zveřejněna zpráva, že SEAT na letošní IAA představí novou generaci modelu Leon. Studie tak bude pravděpodobně předobrazem tohoto auta. Jak bude nový Leon vypadat, SEAT loni naznačil konceptem IBE.

Třetí generace Leonu má podle dřívějších informací zákazníkům umožnit výběr mezi sportovně střiženým třídveřovým kupé a méně radikálním pětidveřovým provedením. Díky tvarům chystané studie je možné, že v Martorellu chystají také verzi sedan (liftback).

Na stánku SEATu by se měl ukázat rovněž modernizovaný model Exeo, který získal nové přední světlomety s dravější vizáží. Decentní úpravou prošla také maska, jejíž mřížka má nově stejnou voštinovou strukturu jako ta ve spodní části nárazníku.

Dříve zveřejněné špionážní fotografie dokazují, že SEAT dále chystá ostrou verzi kombi Ibiza ST, které by konkurovalo Škodě Fabia RS Combi. Premiéra Ibizy ST FR by měla proběhnout rovněž ve Frankfurtu.

Kombi SEAT Ibiza ST FR by mělo být poháněné zážehovým motorem 1,4 TSI o výkonu 110 kW (150 k), kombinovaným se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, což je motorizace dostupná také pro třídveřovou Ibizu SC FR. Ta s tímto motorem zrychlí z 0-100 km/h za 7,7 s a jede maximální rychlostí 212 km/h.

Diskuze (16)
Avatar - kopamt
31. 8. 2011 23:52
Re: Seat Toledo
takze, ak tomu dobre rozumiem Altei budu vyrabat dokym nebude ma svete Leon ST...hmm...mam v merku kratku ako alternativu...o rok dolizujem Ibizu a zvazujem nieco vacsie s vyssim posedom...ale aj Tribu sa mi pacilo... :-) ...ved este mam casu ako husa klasu... >:D
Avatar - nalimer
31. 8. 2011 12:50
Re: Seat Toledo
import
31. 8. 2011 11:34
Re: Někdo je taky dobře známý..
no jo, to bude zřejmě ten ocucaný bonbon zdejšího designového specialisty >:D :yes:

p.s. někdo to má hold všechno popletené
Avatar - kopamt
31. 8. 2011 11:09
Re: Seat Toledo
:-)
31. 8. 2011 11:07
Re: Někdo je taky dobře známý..
Jak se teď dívám na recenzci nového výstřelku jménem elantra tak mi podle popisu tady pana zkušeného do detailu připomíná jeho představy (světla u A sloupku a ocucaný bonbon) :-) :-)

ale takhle nový model Škoda + SEAT (a-entry) bude jen steží vypadat...