Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Audi Stadler: Situace v Evropě je otřesná

Michal Fokt
Diskuze (75)
Podle vysokého manažera Audi potrvá současná evropská automobilová mizérie ještě tři až pět let, přičemž situace na jednotlivých automobilových trzích se ještě může výrazněji změnit. Tedy zhoršit...

Šéf Audi Rupert Stadler je skeptický ohledně vývoje evropského automobilového trhu v průběhu dalších několika let. Je slabý a tak by to mělo bohužel ještě nějaký čas vydržet. Obrat by mohl nastat v lepším případě za tři roky, klidně to ale může být ještě pět let.

Některé evropské trhy podle něj v příštích letech mohou a budou růst, i když maximálně v řádu několika málo procent. To se týká zejména Jižní Evropy, ta prý snad už dosáhla svého dvaceti- až třicetiletého minima a nyní se bude situace stabilizovat nebo lehce zlepšovat. Jako příklad za všechny uvádí Stadler Itálii - tam prý byly prodeje Audi takhle špatné naposledy v roce 1979.

Naopak téměř jistý je další propad ve Francii a co je pro Evropu horší, pokračovat může i v Německu, které by letos jako celek mělo pojmout přibližně 2,95 milionu nových aut, může to ale být i méně. Jak si bude Evropa stát jako celek tedy záleží hodně na Velké Británii, která na rozdíl od kontinentální části světadílu roste a drží tedy prodejní katastrofu Starého světa trochu na uzdě. Jako příjemná stabilizace problému působí také ruský trh, jenž se po několika neradostných letech ustálil a začíná projevovat náznaky mírného růstu.

Česko bohužel ke stabilizaci Evropy také nepřispěje. V lednu letošního roku se český trh propadl o 6,6 %, v únoru o masivních 22 %, v březnu o 19 % a v dubnu o 9 procent.

Michal Fokt
Diskuze (75)
Avatar - Hammunasakra
2. 6. 2013 07:49
Re: takze srotovny pomohlo jen kratkodobe - podle ocekavani
"Smutně" ale DOBŘE napsáno :yes: :-|
2. 6. 2013 03:46
Re: takze srotovny pomohlo jen kratkodobe - podle ocekavani
Dnešní mládí vraj neví ani to co bylo v roce 1968.O válce si myslí že to je bumm,bumm,bumm v 3D.Dřív má mobil než dokáže sám vycikat.Než vyroste,spotřebuje 2687 her aby ztoho pak nepamatoval ani na jeden.Moderní doba.O nečem jako ,,hodnota věcí,, nemá ani tušení,protože všude slyší kupuj,kupuj,kupuj,je to pro tobě.Právě lidi do 20ti let podle mě vlastně držej ten zkaženej trh v životě,takže nikdo nemá důvod neco jim vysvětlovat.Kamarádství je lájk,vážnej vztah společnej pes.Funguje to.Politik má za úkol udržovat dospelé ve strachu že příde o všechno tím pádem zaručená výroba,a mezitím reklamy pro mladých že vše je v poho jako v ráji.Je to můj názor.
Taky velká škoda je že,kampan nazačínají 4 roky předtím hned po volbách!!!Vraj krásná země,no tak at roste.Nizozemci museli nalít do moře polovinu betónu světa aby je nezalila voda,a stejně ta země vypadá jako v pohádce.Tady je problém vymalovat zámek,a pro detské hriště potřebujeme dotaci od EU protože i meter plastu stojí kvůli dětem enormní peníze.Tak kde jsme???
Novej auto když objednáš dotoho i motor,stojí půl milionu(jestli teda chceš mít i místo),tak jak že nejsou na opravy silnic?Mě za alkohol vyhodej z práci,a jindě v pracovní době mají ještě s slevou za naše peníze.
Neznám důvody proč tady nefunguje nic,ale jedno je jisté,můžeme zato mi obyč lidi,protože po práci známe jen pivko,a cestu domů,a vše necháme aby snáma dělali.Na západě máš plno civilných organizací kteří pomáhají ostatním lidem,ale mi když budem se zajimat jen o pivko,anebo o nechty tak nikam se nepohneme.Prostě není tady nikdo kdo by vysvětlil lidem že můžou pro svoje dobro neco udělat.
Avatar - Hammunasakra
1. 6. 2013 11:26
Re: Paradigm SHIFT!
Tak to jsme (nejspíš) v "rýži"? ;-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2013 13:57
Re: Evropa
(nejspíš) Není zač :-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2013 13:56
Re: Evropa
(nejen) Na ekonomiku mám stejný názor ráno i večer, klidná i nazlobená, před i po - vy (snad) ne? ;-)