Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf BMW: Nová i3 je mnohem lepší než Tesla Model S

Jan Mička
Diskuze (25)
Mezi výrobci elektromobilů panuje rivalita. Šéf severoamerické divize BMW se v této souvislosti vyjádřil na účet automobilky Tesla.

Elektromobily jsou na vzestupu. K urychlení navýšení prodejů se proto někteří výrobci nebojí šťourat do konkurenčních značek. V této souvislosti se vyjádřil také šéf severoamerické divize BMW Ludwig Willischem, podle kterého je nový elektromobil i3 mnohem lepší, než Tesla Model S.

Své tvrzení odůvodnil rozdílným přístupem k výrobě – BMW i3 je z velké části z recyklovaných materiálů, samotný proces výroby dílů bere ohled na menší uhlíkovou stopu. Pak je tady také cena. Zatímco i3 v Americe pořídíte od 41.350 dolarů, Tesla Model S je o více než 20.000 dolarů dražší.

V souvislosti s bavorsko – americkou otázkou však máme docela jasno. Oba vozy jsou totiž tak odlišné, že je minimálně srovnávání cen docela nespravedlivé. Rozdílný přístup k výrobě je sice také velmi znát, svou filozofii si však každá automobilka tvoří zcela sama.

Taková rivalita však v prémiovém segmentu nepanuje na všech frontách. Třeba takový Mercedes-Benz má již delší dobu v Tesle podíl a spolupráci ve vývoji elektromobilů chce i nadále prohlubovat.

Jan Mička
Diskuze (25)
31. 1. 2014 15:01
Nevýhodou Tesly...
...je kromě ceny i fakt, že má místo zážehového motoru zážehové celé auto.
[odkaz]
29. 1. 2014 23:59
Skutečně?
Ale no tak Ludwigu, nedělej ze sebe šaška a ostudu BMW...
Avatar - šmoula nešika
29. 1. 2014 21:55
Re: TAK TO JE VTIP DNEŠNÍHO DNE
Když jsem zmerčil tuto zprávu, začal jsem se vážně obávat o tvé zdraví. ;-) A když už nás tu hodláš poučovat, alespoň se neopakuj. Je to trapný, je to trapný, je to trapný...
Avatar - cri-cri
29. 1. 2014 21:34
trapné PR
No teda Teslu S jsem ještě neřídil ba dokonce snad ani nevyděl, za to i3 jsem před dvěma týdny hodinu řidil (invelt - zdarma) a i přesto, že i3 se mi zamlouvá troufnu si řící že určitě neni lepší než Tesla S. Je to hodně trapné PR, je jasný že nemuže řici že Tesla je lepší, ale taky mužou držet hubu s porovnáním a udělaji dobře. Radši měli řici i3 je lepší než Nissan Lief (či jak se to piše) a tomu bych veřil, však je taky dražší >:D
29. 1. 2014 18:38
Asi takto...
Lepsie? Mozno...
Hnusnejsie? Urcite!