Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shelby Super Snake 50th Anniversary nabízí až 750 koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Společnost Shelby American oslavuje 50. výročí vzniku první úpravy vozu Ford Mustang pojmenované Super Snake limitovanou edicí stejnojmenného extrémně výkonného modelu.

Carroll Shelby použil jméno Super Snake v souvislosti s úpravami modelu Mustang poprvé v roce 1967, kdy vznikl výjimečný prototyp s výkonem 485 kW (659 k). Ten se sice sériových sourozenců nedočkal a zůstalo u jediného exempláře, ale s pátou generací modelové řady Mustang se vrátila touha po extrémně výkonné verzi.

V roce 2007 díky tomu nastoupil zcela nový Super Snake, který byl odvozen od tehdejšího Shelby GT500 a jeho přeplňovaný osmiválec nabídl 451 kW (613 k). V následujících letech výkony Super Snake rostly až k hodnotě 633 kW (862 k).

V roce 2015 se představil zcela nový Super Snake, který vycházel ze šesté generace modelu Mustang a byl připraven uspokojit zájemce, jimž nestačí nebo nevyhovují verze Shelby GT350 a GT350R.

Ford Mustang šesté generace se pro modelový rok 2018 dočkal modernizace, která se samozřejmě týká kupé i kabrioletu, ale společnost Shelby American je věrná tradici a v rámci oslav 50. výročí modelu Super Snake bude její limitovaná edice vycházet z modelového roku 2017.

Základem pro Super Snake 50th Anniversary je samozřejmě Ford Mustang GT, jehož vidlicový osmiválec o objemu 5,0 litru, který v evropském provedení disponuje výkonem 310 kW (421 k) a točivým momentem 530 N.m.

V základním provedení je pohonná jednotka Shelby Super Snake doplněna o kompresor z nabídky Ford Performance a výfukový systém Ford Racing od společnosti Borla s koncovkami Shelby. Výsledkem provedených úprav je výkon 493 kW (670 k), který může mířit na kola zadní nápravy prostřednictvím šestistupňové manuální nebo automatické převodovky.

Pokud někdo zatouží po ještě větší porci výkonu, pak je mu za příplatek k dispozici kompresor Whipple nebo Kenne Bell a hodnota 552 kW (750 k). Spolu s touto úpravu je nastupují úpravy chladícího systému a doplňuje je chlazení převodovky i diferenciálů a výkonnější brzdový systém Wilwood. Shelby American uvádí, že tato verze zvládne akceleraci z 0 na 96,6 km/h za 3,5 s a sprint na čtvrt míle zvládne za 10,9 s.

Samozřejmostí je kromě extrémně výkonného motoru i sportovní stavitelný podvozek, 20palcová kola obutá do pneumatik Michelin Pilot Super Sport a náležitě přepracovaný design exteriéru spolu s luxusnějším provedením interiéru.

Karoserie nejnovějšího vydání modelu Super Snake se pyšní kapotou, předním spoilerem, nástavci prahů, difuzorem, zadním spoilerem, panelem mezi zadními světly a kryty vnějších zpětných zrcátek z uhlíkových vláken.

V interiéru nechybí plaketa se sériovým číslem motoru, již tradiční trojice přídavných přístrojů na středu palubní desky, stylová řadicí páka nebo logo Super Snake vyšité na opěrkách hlav předních sedadel. Za příplatek si lze objednat nové kožené čalounění, závodní sedadla i pětibodové bezpečnostní pásy.

Shelby Super Snake 50th Anniversary modelového roku 2017 má vzniknout v sérii 500 vozů se základní cenou od 69.995 amerických dolarů (zhruba 1.780.000 Kč), do níž ovšem není započítána částka za výchozí Ford Mustang GT.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
27. 1. 2017 17:47
Re: Nádhera
no jiste, bez reakce, jak jinak. typickej internetovej d€bilek, kterej si kecama o tom, jak ma chlapacky auto leci svuj komplex a kdyz by mel ukazat, ze je to chlap, tak je zticha.
:no:
25. 1. 2017 17:49
Re: Nádhera
tak co je, Sire, dokazes, ze jsi chlap tim, ze me usvedcis z toho, ze kazdou chvili o zakladnim mustangu rikam neco jinyho nebo tim, ze uznas svuj omyl ?

anebo nam ukazes, ze ti chybi koule a budes mlcet ?

Avatar - Barrichello
25. 1. 2017 09:16
Re: Nádhera
Chally je nejdražší, nejstarší a nejtěžší.... Proto taky nejhůře prodávaný z těch 3
25. 1. 2017 08:31
Re: Nádhera
Mustang je pro důchodce. Jedině CAMARO nebo Challenger!!! :-) =
25. 1. 2017 06:16
Re: Nádhera
jsi opet uplne vedle.
pod clankem o nejaky specialni edici (ten se zelenym podsvicenim) jsem psal, ze kdyz se upravi zaklad, muze se libit i me.

pod clankem o faceliftu, ze se mi libi vic nez pred faceliftem.

pod nekolika clanky jsem psal, ze v zakladu je to des a vypada jak buzik.

pod timhle clankem, ze kdyz se upravi, tak vypada dobre.

podle me tim vsim porad rikam jedno a to same.