Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šílená nehoda na D1: Polovina Porsche se utopila v kamionu, řidič neměl šanci

Stanislav Kolman
Diskuze (105)
Incident se odehrál včera dopoledne, už při pohledu na snímky z místa nehody je jasné, že následky jsou tragické.

Řidič Porsche Cayenne včera v dopoledních hodinách vrazil do nákladního vozidla, které jelo před ním v popojíždějící koloně. Nehoda se odehrála na 161,7 kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu, první snímky z místa se objevily na Facebook stránce Doprava on-line.

Jak je patrné z přiložených obrázků, následky kolize jsou tragické. Incident si vyžádal jednu oběť – padesátiletého řidiče Porsche, cizince, který ve voze naštěstí cestoval sám.

„Osobní vozidlo zde narazilo do nákladního ze zatím nezjištěných příčin,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že další okolnosti tragické nehody jsou předmětem šetření.

Řidič kamionu zůstal nezraněn a dechová zkouška krátce po nehodě potvrdila, že před jízdou nepil. Provoz dálnice byl před místem kolize odkláněn policií na Velkou Bíteš až do 12:50. To se povedlo havarované auto odstranit a uvolnit alespoň levý jízdní pruh. O zhruba půl hodiny později už bylo místo zcela průjezdné.

Stanislav Kolman
Diskuze (105)
15. 9. 2017 16:59
Re: BL431OS
Jenomže Allianz jsou ještě větší šmejdi. S Kooperativou zkušenost nemám, s Alli ano..
Avatar - JDM
18. 8. 2017 11:58
Re: Kdyby mel v aute...
Podle mě za to může kontrola tlaku v pneumatikách určitě mu to zahlasilo že má nízký tlak v zadním kole a tak se otočil aby se přesvědčil jestli to tak je a bohužel....
17. 8. 2017 12:59
Re: BL431OS
Aby sme nehádzali do jedného pytla, mne na 6 ročnom aute preplatil allianz škodu kompletne z pzp vinníka ;) .nemalo zmysel riešiť škodu z hav.poistky....
17. 8. 2017 11:19
Re: Kdyby mel v aute...
Jako řidič bych to asi nepoužil. To bych musel mít nějaký závažný problém s pedálem. To umístění je zvláštní, ale na tom místě bývalo táhlo pro uvolnění nožní parkovací brzdy, pokud si dobře vzpomínám. Prostor v palubce už tam měli a Mercedes asi nějak nemusí ovládací prvky na středovém tunelu (viz volič převodovky pod volantem). Snad i nějaký starší Passat měl tlačítko na tomhle místě, možná B6. Nevím, co je k tomu vedlo. Spolujezdec na to samozřejmě těžko dosáhne.
Avatar - Blue Sun
17. 8. 2017 07:34
Re: Tohle by mělo být varování
Lepičství je typicky český nešvar? Zkus to někdy na jihu, taková Itálie je teprve lepičů ráj...