Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto bude vyrábět více agregátů, zřejmě včetně vznětových

Aleš Jungmann
Diskuze (75)
Výroba pohonných agregátů ve Škodě Auto prudce poroste, část produkce budou odebírat další koncernové automobilky

V dnešní době vyrábí společnost Škoda Auto pouze malé tříválcové agregáty, které jsou určeny pro nejmenší koncernové automobily. To se ale v budoucnu změní, protože minulý týden schválila dozorčí rada Škody plán na poměrně velké rozšíření výroby motorů. Letos vyrobí Škoda okolo 250 tisíc agregátů, příští rok by to mělo být již půl milionu.

Podle všeho se bude jednat o zavedení výroby nových úsporných čtyřválců (spekuluje se o zážehovém i vznětovém), které díky moderním technologiím budou podávat stejný výkon jako stávající motory, budou mít ale menší zdvihový objem. U benzinového agregátu se hovoří o objemu 1,2 l, který by ale měl mít lepší parametry než současný benzinový motor o objemu 1,6 l. Podle časopisu Automobilwoche se má v budoucnu objevit pod kapotami automobilů značky Škoda také nový vznětový čtyřválec o zdvihovém objemu 1,6 l, využívající systému Common Rail. Podle odhadů by měl být srovnatelný s nynějším naftovým agregátem o objemu 1,9 l.

Neoficiální zdroje v této souvislosti hovoří o tom, že se ve Škodě Auto bude vyrábět i dieselový agregát. Jednalo by se tak o poměrně velký historický průlom, protože Škodovka dosud vznětové agregáty dovážela z jiných výrobních závodů koncernu. Sériová produkce nových motorů by měla přijít již v roce 2009.

Aleš Jungmann
Diskuze (75)
20. 7. 2007 10:19
Re: Revoluce...
by ses možná i divil jak by turbochrocht některé moderní turbonechrochty vytřískal >:D
20. 7. 2007 10:17
Re: nóó
No...tím by se měly snad i ušetřit náklady při výrobě, tak doufám že nebudou motory CR tak drahé jako diesely teď :-!
20. 7. 2007 10:15
Re: Revoluce??
No nejhorší motor to vážně není, ale taky žádná sláva...jezdím s ním půl roku, spotřeba vcelku slušná, když se na to nešlape, průměr mám 7,0...
horší je to do kopce, kde musím takřka vždy podřadit alespoň o jeden stupeň :-(
někdy mám také pocit, že tam těch 85kw není ;-\
20. 7. 2007 00:32
Re: Revoluce??
:yes:
19. 7. 2007 18:28
Juhuuu bude i DVOUVALEC ???????????
Jeste by mohlo byt v priplatkove vybave ona manualni aktivace a deatkivace jednotlivych valcu ;-)