Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda dodá státu přes 1370 automobilů za 784 milionů korun

ČTK
Diskuze (27)
Automobilka Škoda Auto dodá státu v následujících dvou letech přes 1370 automobilů celkem za 784 milionů korun. Zvítězila v tendru ministerstva financí na nákup nových automobilů.

Ministerstvo v soutěži poptávalo vozidla pro deset ministerstev a jejich podřízené organizace, uvedla automobilka v tiskové zprávě.

Škoda Auto zvítězila v sedmi z osmi vypsaných kategorií. Pro každou kategorii byla již loni v září podepsána samostatná rámcová dohoda na dva roky, podle níž se bude postupovat. U každé ze sedmi smluv je stanovena maximální částka, kterou může stát vyčerpat.

Vozy může od automobilky odebrat až 139 státních institucí. Škoda bude státu dodávat modely Fabia combi, Octavia v různých variantách, Superb, Karoq a Kodiaq. Poptávané vozy zahrnují řadu prvků volitelné výbavy, kterou zadavatel požadoval. Jedná se například o navigaci, parkovací senzory a u některých exemplářů rovněž střešní nosiče, tažné zařízení nebo sněhové řetězy. Ke všem dodaným automobilům bude firma poskytnut předplacený servis na pět let nebo 150.000 ujetých kilometrů.

První vozy již stát odebral, na konci ledna převzala 30 vozů Škoda Octavia combi Vězeňská služba.

Škoda vyhrála i v tendru na nákup 620 nových vozidel do středně těžkého terénu za zhruba 330 milionů korun pro policii. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ale v prosinci zadávací řízení na návrh společnosti Hyundai zrušil. Požadavky prý automobilku Škoda Auto zvýhodnily. Ministerstvo vnitra proto vypsalo novou zakázku, firmy mohou nabídky podávat do 12. února.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství. Na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává víc než 35.000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

ČTK
Diskuze (27)

Doporučujeme

9. 2. 2019 21:17
Re: tak pokud
No..je to možný.. otázka názoru a úhlu pohledu..nechme toho,nikam se stejně nedostaneme.Každopádně proti škodovce nic nemám,přeji si aby se jí dařilo,ale rozhodně ji nemám za něco extra.Pokrok udělala velkej..ale to třeba i ten Hyundai,kterej se během pár let dostal úplně někam jinam..nebo někým vysmíváná Dacia.
9. 2. 2019 20:29
Re: tak pokud
Ano, "jako fakt"! Škoda Auto je české rodinné stříbro (a je úplně jedno, že ho vlastní VW), jehož produkce je do značné míry výsledkem českého vývoje, v česku navrženého designu a většinou i práce českých lidí. A jedná o značku, jejíž raketový rozvoj od počátku 90. let je téměř bezprecedentní! :-) :yes: Myslet si, že si Hyundai u Čechů "udělá oko" tím, když se bude Škodovku a její produkty snažit trapně zesměšňovat a napadat je naprosto pošetilé. Stejně jako myslet si, že na české zákazníky bude stačit vymívání mozků, že Hyundai je "české auto" jen kvůli tomu, že se vyrábí v Nošovicích. Nemluvě o neustálých reklamních lžích a neférových manipulacích. Např. malé MPV ix20 jednu dobu nazývali "kombi", hatchback i30 označovali za "liftback" (teď zase hatchback pro změnu bez vysvětlení stáhli z české nabídky, asi aby se řada i30 více svoji strukturou blížila Octavii?) atd. atd. Většina Čechů ale nejsou žádní automobiloví prosťáčci a značku Hyundai takovýto neseriózní a křečovitý marketing v jejich očích hrozně poškozuje. Nemluvě o neustálém vychloubání typu "nejkvalitnější české auto" nebo "válce", kterou české vedení firmy vedlo (a posléze soudně prohrálo) s řadou svých dealerů, o čemž média často psala... Pak je tu dlouhodobé odmítání testovacích zápůjček médiím, jejižch redaktoři si dovolili napsat do svých testů i negativní postřehy. Je toho prostě za ty roky strašně moc. Však si taky všimni, že si v ČR absolutně nikdo nedělá legraci ze sesterské značky Kia, jejíž image je u nás nesrovnatelně lepší a naprosto důvěryhodná... :-O
9. 2. 2019 19:44
Re: tak pokud
To jako fakt?Vždyť je to jen firma vyrábějící auta..a k tomu ještě překabáťený vw..tak proč by se mě to mělo dotýkat? Hyundai nadauta nedělá,to ne..ale oproti škodofce teda určitě dělá.Ta firma je úplně jinde.Ale stejně zajímavý, že..ještě před nedávnem vysmívána automobilka a dnes s Kii +- 7,5mil aut ročně,nej technologie které si v současnosti umíš v autě představit.Můžeš si koupit slušně vybavený auto v hodně dobré kvalitě za relativně dobrou cenu.Škodofka je hodně drahá,často dost přdražená,bez přidané hodnoty.Já vím,nejsi sám..ale Hyundai zde prodává zhruba stejně jako vw,která zde má hodně velké renomé.. nevím,no.Každej to vnímáme asi jinak..
9. 2. 2019 12:59
Re: tak pokud
Ano, dotýká se mě to coby Čecha opravdu hodně. A evidentně nejsem sám! 8-s Když v Mladé Boleslavi postavili na počátku 20. století první auta, tak v tehdejší Korei měli tak maximálně buvolí spřežení. A teď se u nás představitelé této hnusně arogantní značky u nás chovají, jako by vyráběli nějaká "nadauta" a budou se nad Škodovku povyšovat?! Hnus! 8-s 8-s 8-s
8. 2. 2019 20:27
Re: tak pokud
No tak se naváží do škodofky..no a..to se nesmí?To škodofka v tobě vzbuzuje takovou národní hrdost?Vždyť je to směšný..jakoby Němec cítil záplavu patriotismu v diskusích o Opelu..to asi sotva,že ..