Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto přiveze do Ženevy nový koncept

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Škoda Auto letos v Ženevě kromě nového korporátního designu a loga představí i studii, naznačující nový design značky.

Škoda Auto představí na mezinárodním autosalonu v Ženevě nový korporátní design podtrhující úspěchy a nové směřování značky. Po extrémně dynamickém rozvoji v posledních 20 letech a po nejlepším prodejním výsledku v historii podniku v roce 2010 míří česká automobilka k novým cílům a do roku 2018 chce své prodeje minimálně zdvojnásobit.

Úspěchy v předchozích letech považuje Škoda Auto za základnu pro další růst. Vedle aktuální palety modelů představí automobilka také koncept, který odhalí nový designový jazyk značky.

Na konceptu bude poprvé použito nové logo automobilky, které ponesou od roku 2012 nové modely Škoda. Automobilka prozatím uvádí, že má koncept upoutat jasně definovanými a vybroušenými tvary, ale o jaký typ vozu se jedná nezveřejnila.

Neoficiální zdroje spekulují o tom, že koncept bude další evolucí malého městského vozu Volkswagen Up!, který mají pohánět tříválcové vznětové i zážehové motory a později i čtyřválec 1,2 TSI.

Kromě konceptu Škoda Auto v Ženevě vystaví kompletní modelovou řadu a výstavní premiéru zde bude mít akční model Fabia Monte Carlo, jímž automobilka oslavuje jubileum 110 let motorsportu.

Expozice Škoda Auto o rozloze 1.918 m2 bude na ženevském autosalonu 2011 podtrhovat nový směr značky. Nejen veškerá komunikace značky Škoda, ale i její prodejci budou postupně přecházet na nový vzhled. Za tímto účelem bude podstatným způsobem modernizována architektura showroomů a vnější uspořádání provozoven.

ŠKODA.AUTO.CZ - Vše o značce Škoda na Auto.cz

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
23. 2. 2011 17:10
Re: Ať žije kvantita
A, B a C je správně, jen záleží na tom v jakých poměrech...
23. 2. 2011 16:50
Ať žije kvantita
Poslední dobou už začínám být alergický na prohlášení typu "do toho a toho roku chceme vyrábět o x procent aut víc". Je sice pravda, že jsou ještě státy, kde trh není zcela nasycen, ale z celkového hlediska podle mě o tolik aut víc v globálu nepotřebujeme. Pokud mají být za tohoto předpokladu plány jednotlivých automobilek reálné, pak zákonitě musí dojít k jedné z následujících variant:
a) na silnicích bude ještě víc aut
b) zkrátí se životnost aut - budem je měnit a šrotovat dřív než nyní
Nebo někdo produkci bude zvedat na úkor jiného výrobce a aut zůstane zhruba stejně (nic proti konkurenčnímu boji). Pak se ale můžeme brzy dočkat toho, že auta bude vyrábět čím dál tím méně výrobců, což se vlastně už z části děje :'-(
23. 2. 2011 13:54
Re: Prekvapeni
Taky jsem koukal na tu fotku, moc pěkná. Trochu mi to tam kazí ta modrá Octavie, tu moc nezvládli (včetně kol). Nejvíc mě zaujal Roomster, který je podezřele široký ;-)
23. 2. 2011 11:25
Prekvapeni
Poprve v zivote vidim vsechny skodovky pohromade. Skoda nema oskliva auta, az jsem z toho prijemne prekvapen. I ta Fabia vypada moc hezky.
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
23. 2. 2011 09:57
Re: Nový koncept ????? !!!!!
Pokud se jedná o oťukávací koncept jako Joyster, Yeti apod., tak je rok a víc standardní doba, pokud se vůbec rozhodnou auto vyrábět. Spíš jde o to, že spousta automobilek dnes vozí na výstavy jako koncept auta připravený do půl roku do výroby, ale to je něco jinýho...